HomeΚΡΗΤΗΜιχάλης Καρχιμάκης: Στο πακέτο Γιούνκερ το φράγμα των Λίθινων

Μιχάλης Καρχιμάκης: Στο πακέτο Γιούνκερ το φράγμα των Λίθινων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά την ωρίμανση και την ένταξη στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, το 2010 από τον υφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης Μιχ. Καρχιμακη, του έργου του φράγματος των Λίθινων ύψους 70 εκατ. ευρώ, (μαζί με τα έργα φράγμα μπραμιανών, λιμνοδεξαμενή ΧΟΧΛΑΚΙΩΝ, φράγμα Αγ. Ιωάννη, τσιμεντενεσεις μαλαυρας ύψους όλα μαζί 120 εκατ. ευρώ)

Σημειώθηκε μια σημαντική εξέλιξη λόγω της ωριμότητας και ένταξης του έργου που επιτεύχθηκε, με τον συντονισμό του Μιχ. καρχιμακη 2009-2010 όταν διετέλεσε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το έργο λοιπόν αυτό επιπροσθέτως πέραν της ένταξης του στο πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής, ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ, και στο πακέτο Γιούνκερ για την ενίσχυση της ανάπτυξης στην Ε.Ε συνολικού ύψους 315 εκατ. ευρώ.

Το συγκεκριμένο έργο προτάθηκε, αφού ήταν ώριμο και ενταγμένο από το 2010, μεταξύ 10 συνολικά δημοσίων έργων υποδομής -ΕΓΓΕΙΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ, φράγματα, ταμιευτήρες και αρδευτικά δίκτυα σε όλη την επικράτεια τα οποία έχουν την αναγκαία ωριμότητα .

Αφού λοιπόν προχωρήσει η χρηματοδότηση από το πακέτο Γιούνκερ θα ξεκινήσουν άμεσα να υλοποιούνται, μαζί με αυτά και το φράγμα των Λιθινών, με στόχο την τόνωση της τοπικής ανάπτυξης και απασχόλησης.

Επισημαίνεται, ότι το έργο θα υλοποιηθεί σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από την τύχη του πακέτου Γιούνκερ καθώς έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης με απόφαση από το 2010 επί θητείας Μιχ.Καρχιμακη στο υπουργείο.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση