HomeΚΡΗΤΗΣε ξένα λιόφυτα μάζευαν το… λάδι της χρονιάς τους

Σε ξένα λιόφυτα μάζευαν το… λάδι της χρονιάς τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαν καλοί νοικοκυραίοι τρεις άνδρες αποφάσισαν να πάνε να μαζεύουν τις ελιές. Πήραν το αγροτικό τους, τα πανιά τους, τα ραβδιστικά τους μέχρι και τους…. εργάτες τους και ξεκίνησαν την Παρασκευή την ελαιοσυγκομιδή. Όλα αυτά όμως σε… ξένο ελαιώνα.

Οι τρεις άνδρες δεν είχαν λιόφυτα και επέλεξαν να πάνε «κρυφά» στην περιουσία ενός συγχωριανού τους στο Γάζι και να μαζέψουν τις ελιές, κλέβοντας ουσιαστικά τον ελαιόκαρπο, χωρίς να έχουν ενημερώσει κανέναν.

Το περιστατικό ήρθε στο φως όταν έγινε καταγγελία στην αστυνομία για την συγκεκριμένη δράση των τριών ανδρών.

Οι άνδρες της ομάδος ΔΙ.ΑΣ. πήγαν στον ελαιώνα και έπιασαν και τους τρεις επ’ αυτόφωρο με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στα κρατητήρια. Πρόκειται για έναν Έλληνα και δύο αλλοδαπούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών:

«Η Διεύθυνση Δασών Ηρακλείου ενημερώνει ότι την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2104 και περί ώρα 14:00 συνελήφθησαν στην περιοχή του Γαζίου δήμου Μαλεβιζίου, από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. (ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), μετά από καταγγελία, τρία άτομα (ένας ημεδαπός και δύο αλλοδαποί) οι οποίοι προέβαιναν σε παράνομη συγκομιδή ελαιοδέντρων, χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη της γεωργικής καλλιέργειας, καθώς και κλοπή του παραγόμενου ελαιοκάρπου. Τα μέσα συγκομιδής και το αυτοκίνητο μεταφοράς του ελαιοκάρπου κατασχέθηκαν.

Σχηματίζεται δικογραφία από την υπηρεσία μας και η υπόθεση θα παραπεμφθεί στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές».

Διαφήμιση
Διαφήμιση