HomeΚΡΗΤΗΤο αδιαχώρητο στις τράπεζες για τις συντάξεις

Το αδιαχώρητο στις τράπεζες για τις συντάξεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύσκολη μέρα η σημερινή για τους συναλλασσόμενους και στην Κρήτη, καθώς το αδιαχώρητο επικρατεί στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όχι μόνο του νησιού αλλά της χώρας ολόκληρης, όπου από το ξημέρωμα στην κυριολεξία συρρέουν οι συνταξιούχοι προκειμένου να λάβουν τις συντάξεις του ΙΚΑ για το μήνα Ιανουάριο που λόγω των εορτών πιστώθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους νωρίτερα.

Σε πολλές τράπεζες οι ουρές είναι ατελείωτες και ο εκνευρισμός διάχυτος, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που προμηθεύονται το χαρτάκι της προτεραιότητας και στη συνέχεια κάνουν τις άλλες δουλειές τους με στόχο να επιστρέψουν.

Οι συνταξιούχοι βιάζονται να εισπράξουν τις συντάξεις τους για να καλύψουν τα εορταστικά έξοδα αλλά και τις αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις της περιόδου.

Εξάλλου, οι περισσότεροι επιδιώκουν να … προλάβουν σήμερα και αύριο τις ανοιχτές τράπεζες, καθώς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα παραμείνουν κλειστά λόγω των αργιών των Χριστουγέννων και του σαββατοκύριακου που ακολουθεί.

Ουρές όμως σχηματίζονται και στα …ΑΤΜ. Οι συναλλασσόμενοι με τις τράπεζες ενόψει των γιορτών σπεύδουν να προμηθευτούν μετρητά, καθώς όπως γίνεται συνήθως, πολύ γρήγορα τα μηχανήματα αυτόματης συναλλαγής στερεύουν από ρευστό.

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί σε όλες τις τράπεζες της χώρας, ενώ καταγράφηκαν και περιπτώσεις συνταξιούχων που στήθηκαν στην ουρά από τη … νύχτα για να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη προτεραιότητα

Υπενθυμίζεται ότι οι συντάξεις του Ιανουαρίου σε όλα τα ταμεία είχαν αρχίσει να καταβάλλονται λόγω της εορταστικής περιόδου ήδη από τις 19 Δεκεμβρίου.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση