HomeΚΡΗΤΗΜαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην επιθεώρηση εργασίας

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην επιθεώρηση εργασίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ραντεβού δίνουν οι εργαζόμενοι έξω από την επιθεώρηση εργασίας την Δευτέρα στις 9.30 το πρωί προκειμένου να συμμετέχουν στην μαζική παράσταση διαμαρτυρίας για την υπόθεση εργοδοτικών αυθαιρεσιών της ΠΑΝΘΕΟΝ ΑΚΤΕΕ.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση:

Τη Δευτέρα 22/12 έχει οριστεί η τριμερής συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας για το ζήτημα των ακραίων εργοδοτικών αυθαιρεσιών της ΠΑΝΘΕΟΝ ΑΚΤΕΕ απέναντι σε συναδέλφισσα. Η συναδέλφισσα ήταν απλήρωτη από τον Ιούνιο (οφειλές από εργοδοσία και από το ΙΚΑ), για υπερωρίες και εργασία τα Σάββατα, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, επιδόματα, υπόλοιπο αδείας και δεν της έχουν καλύψει εργατικό ατύχημα, ενώ έχει δεχτεί υβριστική συμπεριφορά, σεξιστικές διακρίσεις, απειλές και εκβιασμούς σχετιζόμενους με την εγκυμοσύνη της.

Η τριμερής συνάντηση είχε οριστεί αρχικά για τις 21/11 αλλά είχε πάρει αναβολή λόγω αποχής του Δικηγορικού Συλλόγου. Την ίδια εκείνη μέρα, και εντός τριών ημερών από την επίδοση της καταγγελίας η εργοδοσία κατέβαλλε στη συνάδελφο μέρος των οφειλών της και έδειχνε καλή διάθεση προς άμεση επίλυση του ζητήματος. Τώρα όμως, σχεδόν ένα μήνα μετά, δεν έχουν καταβληθεί ακόμα όλα όσα νόμιμα διεκδικεί η συνάδελφος, ούτε έχουν χορηγήσει (η κατάσταση είναι εν μέσω διαπραγμάτευσης), όπως νόμιμα δικαιούται, τις άδειες ανατροφής τέκνων και ειδικής παροχής μητρότητας, παρά τις σχετικές προφορικές δεσμεύσεις της εργοδοσίας.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών στηρίζει αταλάντευτα κάθε συνάδελφο/συναδέλφισσα στην προάσπιση των δικαιωμάτων τους. Η αξιοπρέπεια στη ζωή και τη δουλειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο αγώνας ενάντια στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες είναι κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων/ ανέργων μέσα από τα σωματεία τους αλλά και κοινή μάχη όλων των σωματείων. Ο συλλογικός μας αγώνας και η αλληλεγγύη είναι η ελπίδα και η δύναμη μας!

Καλούμε κάθε αλληλέγγυο σωματείο, φορέα, κάθε αλληλέγγυο εργαζόμενο ή άνεργο σε μαζική παράσταση έξω από την επιθεώρηση εργασίας στο Ηράκλειο (πίσω από το ναό του αγίου Μηνά) μέρα Δευτέρα 22/12 και ώρα 09:30 για να δοθεί μια μαζική απάντηση απέναντι στην ασυδοσία των εργοδοτών και να σπάσει το κλίμα του φόβου που προσπαθούν να επιβάλλουν στους χώρους δουλειάς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση