HomeΚΡΗΤΗΝέο μεγάλο deal στην Κρήτη – Ο Μαρινόπουλος αγοράζει την «CRM Αριάδνη»

Νέο μεγάλο deal στην Κρήτη – Ο Μαρινόπουλος αγοράζει την «CRM Αριάδνη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα ακόμη deal έκλεισε πριν από δύο εικοσιτετράωρα στο χώρο του λιανεμπορίου τροφίμων. Πρωταγωνιστής είναι ο Μαρινόπουλος ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, του Euro2day.gr υπέγραψε σχετικό προσύμφωνο για την απόκτηση του 51% της Κρητικής αλυσίδας CRM Αριάδνη.

Μέσω και αυτής της κίνησης η αλυσίδα Μαρινόπουλος επιχειρεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο λιανεμπόριο τροφίμων ενώ αποκτά μεγαλύτερη θέση σε μια από τις σημαντικότερες γεωγραφικές περιοχές της χώρας, την Κρήτη.

Η «CRM Παντοπωλεία Κρήτης Αριάδνη» ιδρύθηκε και άρχισε να λειτουργεί τον Φεβρουάριο του 2012. Πρόκειται για έναν προμηθευτικό όμιλο κρητικών σούπερ μάρκετ. Η εταιρεία προμηθεύει πάνω από 140 σούπερ μάρκετ και έχει περισσότερα από 70 συνεργαζόμενα σούπερ μάρκετ με την επωνυμία «CRM Αριάδνη» στην Κρήτη.

Η «CRM Παντοπωλεία Κρήτης ΑΕ» είναι μέλος του ΕΛΟΜΑΣ όπως είναι και η αλυσίδα ΚΡΟΝΟΣ την οποία εξαγόρασε πριν από λίγες ημέρες η Μαρινόπουλος. Ο τζίρος της στην υπερδωδεκάμηνή χρήση 7 Φεβρουαρίου 2012 – 31 Δεκεμβρίου 2013 διαμορφώθηκε στα 32,186 εκατ. ευρώ και τα κέρδη 762.439 ευρώ.

Σημειώνεται ότι της συμφωνίας εξαγοράς της «Κρόνος» και της Αριάδνης έχουν προηγηθεί ανάλογες συμφωνίες: με την Αρβανιτίδης για την ένταξη στο δίκτυο της εταιρείας, διά του franchise, 149 καταστημάτων,
με την Elite – Αριάδνη για την ένταξη στο δίκτυο της εταιρίας διά του franchise, 7 σούπερ μάρκετ, εκ των οποίων τα έξι στο Ηράκλειο και το ένα στη Χερσόνησο Κρήτης.

Επίσης με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ ΜΑΡΚΕΤΑ και Παλαμάρης για την εξαγορά 8 καταστημάτων και με την αλυσίδα Τοξότης, για τη συμφωνία συνεργασίας για 2 καταστήματα στη Σάμο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση