HomeΚΡΗΤΗΣταύρος Θεοδωράκης: Δεν θα κυβερνήσουν τα Ποταμάκια όπως τα Συριζάκια

Σταύρος Θεοδωράκης: Δεν θα κυβερνήσουν τα Ποταμάκια όπως τα Συριζάκια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ο Φεβρουάριος θα είναι ο πιο κρίσιμος μήνας της κρίσης. Η Ελλάδα χρειάζεται καινούργιες συναινέσεις. Όπως δεν μπόρεσε ο Σαμαράς να κάνει την διαπραγμάτευση έτσι δεν θα μπορέσει και ο Τσίπρας. Μόνο ο Έλληνας μπορεί να κάνει την διαπραγμάτευση. Εμείς ως «Ποτάμι» δεν έχουμε κομματικό στρατό. Δεν θα κυβερνήσουν τα Ποταμάκια όπως σκέφτονται τα… Συριζάκια. Η χώρα δεν κυβερνιέται με τα πρωτοπαλίκαρα των αρχηγών αλλά από τους καλύτερους Έλληνες».

Αυτό τόνισε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης.

 

Ποτάμι: Δυναμικό κίνημα του Κέντρου

«Ας είναι καλά το χώμα, ο ήλιος και η θάλασσα της Κρήτης, να κάνουμε ψηφοδέλτια που αποδείξουν ότι μπορούμε να πάμε τον τόπο μπροστά», επεσήμανε κατά την διάρκεια της συνέντευξη Τύπου στην Περιφέρεια ο πρόεδρος του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι το «Ποτάμι» δεν έχει κλειστές της πόρτες του.

«Δεν έχουμε προσεγγίσει τους χώρους. Οι χώροι προσεγγίζουν εμάς. Το κίνημα είναι ανοιχτό και δεν έχει κλειστές πόρτες. Ήδη έχει διαμορφωθεί η συνείδηση ότι το «Ποτάμι» είναι ένα δυναμικό κίνημα του Κέντρου και αναζητά νέους υποψηφίους, η συντριπτικοί πλειοψηφία των οποίων θα είναι καινούργιοι. Θα υπάρχουν βέβαια και άνθρωποι που έχουν δραστηριοποιηθεί και σε άλλους χώρους», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

THEODORAKHS (2)

«Ο Σαμαράς δεν βρίσκει λύσεις για την κοινωνία – Ο Βενιζέλος ούτε για το ΠΑΣΟΚ»

Για τις τεράστιες ευθύνες του πολιτικού συστήματος μίλησε ο κ. Θεοδωράκης αναφέροντας ότι τόσο ο Σαμαράς όσο και ο Βενιζέλος δεν μπορούν να βρουν λύσεις.

«Οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος είναι τεράστιες. Τόσο ο Σαμαράς όσο και ο Βενιζέλος προσπαθούν να κάνουν έναν αιφνιδιασμό στην κοινωνία. Ο Σαμαράς δεν μπορεί να βρει λύσεις για την κοινωνία. Ο Βενιζέλος δεν μπορεί να βρει λύσεις ούτε για το ΠΑΣΟΚ. Η χώρα πρέπει να πάει σε συντεταγμένες λύσεις. Εμείς δεν δίνουμε λευκή επιταγή. Πρέπει τώρα να προσδιοριστεί ο χρόνος των εκλογών και μέχρι τότε να μπορούμε να λύσουμε σημαντικά προβλήματα της χώρας όπως η ευθύνη των υπουργών. Εμείς λέμε αναθεώρηση του συντάγματος, να αρθεί ο νόμος περί ευθύνης των υπουργών, να μικρύνουν οι περιφέρειες και να σπάσει η Β’ Αθήνας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωράκης.

Από την ομιλία του όμως δεν «ξέφυγε» ούτε ο Τσίπρας με τον πρόεδρο του «Ποταμιού» να επισημαίνει ότι «ο κόσμος λέει στον Τσίπρα πως δεν είναι ο μεσσίας που έρχεται».

«Μόνο ο Έλληνας μπορεί να κάνει διαπραγματεύσεις»

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη ο Φεβρουάριος είναι ο σημαντικότερος μήνας της κρίσης.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να απαντήσει στου Ευρωπαίους το πώς θα πορευθεί. Έχει κανείς την εντύπωση πως θα έχουμε μία κυβέρνηση καινούργια η οποία θα μπορεί μόνη της να πάει να διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους και σε 7 με 11 μέρες να αποφασίσει όσα δεν έχουν αποφασιστεί τόσα χρόνια; Όπως δεν μπόρεσε ο Σαμαράς να το επιτύχει αυτό έτσι δεν θα μπορέσει ούτε ο Τσίπρας. Την συνεννόηση με την Ευρώπη θα μπορούσε να την κάνει μόνο ένας: ο Έλληνας, το 51%. Αυτό ίσως το ακούσουν οι Ευρωπαίοι. Χρειάζονται συναινέσεις, καινούργιες συναινέσεις. Ακόμα και μία κυβέρνηση του 40% πρέπει να προσπαθήσει να συνεργαστεί με τους άλλους και να κάνουν μία πρόταση του 51%», επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης.

«Το Ποτάμι δεν έχει ανάγκη να δανειστεί θέσεις»

«Το Ποτάμι είναι ένα κίνημα με πολύ γερά στελέχη και συγκεκριμένες θέσεις. Δεν έχει καμία ανάγκη να δανειστεί θέσεις», επεσήμανε σε κάθε τόνο ο κ. Θεοδωράκης και συνέχισε:

«Έχουμε επικοινωνία και την δημιουργική κοινωνία. Το Ποτάμι έρχεται με συγκεκριμένο «οπλοστάσιο» και λέει: Εγώ θα βοηθήσω τη χώρα να κυβερνηθεί, εγγυώμαι την σταθερότητα, όχι άλλες αλλεπάλληλες εκλογές», επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης ενώ τόνισε ότι υπάρχουν κόκκινες γραμμές για την συζήτηση με το πρώτο κόμμα.

«Εμείς δεν έχουμε τα προβλήματα των παλιών πολιτικών. Τότε τα προβλήματα ήταν ποιες θέσεις θα πάρουν τα δικά μας παιδιά. Εμείς δεν έχουμε τέτοιες αγωνίες, δεν έχουμε κομματικό στρατό να περιμένει, έχουμε άλλο σχέδιο για την χώρα. Δεν θα κυβερνήσουν τα Ποταμάκια όπως τα Συριζάκια αλλά η εθνική Ελλάδος», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Θεοδωράκης.

THEODORAKHS (1)

«Ένας πρόεδρος 12 συνιστωσών δεν μπορεί να κυβερνήσει την χώρα»

Κυβερνήσεις συνεργασίας θέλει ο κόσμος, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη ο οποίος χαρακτηρίζει αστεία την επίκληση αυτοδυναμίας από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ο κ. Θεοδωράκης χαρακτηρίζει τον Τσίπρα ως τον πρόεδρο των 12 συνιστωσών.

«Είναι γεγονός ότι ο κόσμος θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας. Γι’ αυτό και είναι αστεία η επίκληση της αυτοδυναμίας από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Το απεύχεται ο Τσίπρας το βράδυ όταν πάει για ύπνο. Ένας αρχηγός 12 συνιστωσών δεν μπορεί να κυβερνήσει την χώρα. Το ερώτημα που θα απογειώσει το Ποτάμι είναι ότι η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με ένα καθαρό κεντρώο παίκτη που θα σύρει τον πρώτο στην λογική», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Θεοδωράκης.

«Διαφορετικές προτεραιότητες»

«Άλλες οι προτεραιότητες οι δικές μας κι άλλες του Βενιζέλου και του Κουβέλη» ανέφερε σχετικά ο κ. Θεοδωράκης δίνοντας τις προτεραιότητες του Κόμματός του.

«Ο Βενιζέλος ήθελε την λιμουζίνα. Εγώ δεν έχω τέτοια προβλήματα, έχω διαφορετικές προτεραιότητες, πιο γήινες, πιο πραγματικές, πιο ελληνικές. Δεν θα κυβερνήσουν οι φίλοι μου. Τα λάθη τω συγκυβερνήσεων του ’12 δεν θα ακολουθήσουν το Ποτάμι. Μπορώ να αριθμήσω δεκάδες πράγματα που θα έκανα διαφορετικά. Πρώτο και κυρίαρχο είναι ότι η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από τους καλύτερους Έλληνες κι όχι από τα πρωτοπαλλήκαρα των κομμάτων. Πρέπει να μπουν στο παιχνίδι οι δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας. Ο λόγος του Ποταμιού δεν έχει σχέση με τον ρομαντισμό, είναι απόλυτα λογικός λόγος», ανέφερε σχετικά ο κ. Θεοδωράκης ενώ έκανε εκτενή λόγο για τις αγορές:

«Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις αγορές. Η οικονομία ανήκει στις αγορές, η κοινωνία όμως όχι. Πρέπει να περιορίσουμε τον ρόλο των αγορών. Υπάρχουν τρόποι να περιορίσουμε τις αγορές που μπορούν να οδηγήσουν μία κοινωνία από το άσπρο στο μαύρο. Το πρόβλημα της χώρας θέλει σκληρή διαπραγμάτευση. Δεν θέλει ούτε ζητιάνους, ούτε μπαχαλάκια. Η χώρα αναγκάστηκε να δανειστεί τεράστια ποσά. Αυτό δεν είναι ευθύνη των ξένων αλλά του παλαιού πολιτικού συστήματος με αποτέλεσμα να βρεθεί η χώρα στην χρεοκοπία. Η δεύτερη ευθύνη που έχουν είναι ότι δεν βρήκαν καμία λύση, σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Εκεί ευθύνεται το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ.».

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τις… υποσχέσεις του εξαπέλυσε παράλληλα ο κ. Θεοδωράκης.

«Ακούς συνέχεια τον μεγάλο λόγο του ΣΥΡΙΖΑ που κάνει λόγο για τα συσσίτια και το ρεύμα. Αυτές είναι οι προτεραιότητες μίας ΜΚΟ ή της Αρχιεπισκοπής όχι ενός κόμματος εξουσίας. Ένα κόμμα εξουσίας δεν λέει θα πολλαπλασιάσω τα συσσίτια αλλά θα κάνω δουλειές, θα προχωρήσω την ανάπτυξη, θα μειώσω την ανεργία. Ρώτησαν τον κ. Τσίπρα στην Αγγλία τι θα κάνει για τις δουλειές και την ανεργία κι εκείνος απάντησε ότι δεν είναι της ώρας», επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση