HomeΚΡΗΤΗΟ Καζαντζάκης έφερε κοντά τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο

Ο Καζαντζάκης έφερε κοντά τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

“Το να ακούς τον Καζαντζάκη είναι και υποχρέωση και ευχαρίστηση του κάθε κρητικού. Έμαθα ότι το θέατρό μας, το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης ανεβάζει την “Αναφορά στο Γκρέκο”, αυτήν τη σπουδαία παράσταση, και ήθελα να τη δω και να ξαναθυμηθώ τις συμβουλές του μεγάλου Κρητικού. Είναι πολύ μεγάλη μου χαρά που θα παρακολουθήσω την παράσταση μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο, που τον κάλεσα και ήρθε από το Ηράκλειο να παρακολουθήσουμε μαζί την παράσταση του παππού μας του Καζαντζάκη.”

THEODORAKHS-EIRHNAIOS-XRYSIKAKOS

Την παράσταση “Αναφορά στον Γκρέκο” με πρωταγωνιστή τον Τάκη Χρυσικάκο παρακολούθησε το βράδυ του Σαββάτου ο επικεφαλής του Ποταμιού. Μαζί του ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος που αποδεχόμενος την πρόσκληση του Σταύρου Θεοδωράκη βρέθηκε στο Πέραμα Μυλοποτάμου.

THEODORAKHS-EIRHNAIOS-AERAKHS

Τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο και τον Σταύρο Θεοδωράκη υποδέχθηκε ο Μιχάλης Αεράκης, καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης ο οποίος ανέφερε “ο παππούς μας ο Καζαντζάκης μας εδείχνη τον δρόμο που έχουμε χάσει”.

Στο τέλος της παράστασης ο Αρχιεπίσκοπος και ο Σταύρος Θεοδωράκης συνεχάρησαν τόσο τον Τάκη Χρυσικάκο όσο και τους Δημήτρης Τσούρτο και Σταύρο Ψαρουδάκη που ερμήνευσε μοναδικά μερικά απο τα πιο όμορφα κρητικά τραγούδια. Η βραδιά συνεχίστηκε στο χωριό Αχλαδές στο καφενείο “το Κέντρο” όπου όλοι μαζί απόλαυσαν τη Μυλοποταμίτικη φιλοξενία.

«Πρόεδρος από τη αυτή τη Βουλή και εκλογές εντός του 2015»

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την πρώτη ψηφοφορία για τον ΠτΔ, ο επικεφαλής του Ποταμιού κάνει ηχηρή παρέμβαση από την Κρήτη, όπου περιοδεύει και προτείνει να εκλέξει Πρόεδρο αυτή η Βουλή και να δεσμευθεί η κυβέρνηση για εκλογές εντός του 2015.

THEODORAKHS2

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου (δείτε εδώ) δήλωσε: ” Ο Σαμαράς δε μπορούσε να λύσει τα προβλήματα της χώρας, ο Βενιζέλος δε μπορούσε να λύσει τα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ και αποφάσισαν να φέρουν πιο κοντά την προεδρική εκλογή. Είναι λάθος η επιλογή”. Και συνέχισε καταθέτοντας την πρότασή του. “Να εκλέξει αυτή η Βουλή Πρόεδρο και να δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι θα έχουμε εκλογές εντός του 2015. Δε θέλουμε δηλαδή λευκή επιταγή στην κυβέρνηση γιατί δεν τα πάει καλά. Οι εκλογές βέβαια πρέπει να γίνουν μετά την τουριστική περίοδο.Υπάρχουν και κάποιοι που ζητούν εδώ και τώρα εκλογές. Είναι αυτοί που επενδύουν στο “μπάχαλο” της κοινωνίας και δεν τους ενδιαφέρουν οι δουλειές του κόσμου. Άλλωστε, αυτοί δεν έχουν δουλειά. Τρέφονται από το κόμμα, δηλαδή από το κράτος. Πάντως υπάρχει και κάτι αισιόδοξο, ότι υπάρχουν όλο και πιο πολλοί Έλληνες και βέβαια όλο και πιο πολλοί Κρητικοί αντιλαμβάνονται ότι η χώρα δε μπορεί να κινηθεί ανάμεσα στο αριστερό και στο δεξί λάθος”.

Ο Στ. Θεοδωράκης σήμερα στο Ηράκλειο

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σήμερα το πρωί στις 10.30 θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό ενώ στις 11.30 θα συναντήσει τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η συνέντευξη τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειεας.

Στις 6 το απόγευμα της Κυριακής θα μιλήσει σε συγκέντρωση σε φίλους και εθελοντές του Ποταμιού, στο Ωδείο Ρεθύμνου.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση