HomeΚΡΗΤΗ53 χρόνια μετά ψάχνει τους γονείς της στην Κρήτη – Ζητά τη βοήθεια της Νικολούλη

53 χρόνια μετά ψάχνει τους γονείς της στην Κρήτη – Ζητά τη βοήθεια της Νικολούλη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κάποιοι Κρητικοί που φαίνεται πως ξέρουν το μυστικό που ψάχνει, δείχνουν διατεθειμένοι πλέον να τη βοηθήσουν να βρει τη βιολογική της οικογένεια. Με την ελπίδα αυτή η Αντουανέτ Ντεμπούρ επέστρεψε στην Ολλανδία και περιμένει τα ευχάριστα νέα.

Στην τελευταία εκπομπή για το 2014 ξεδιπλώθηκε η παράξενη ιστορία της που προκάλεσε συγκίνηση και απέδειξε ότι όταν η ζωή γράφει τα δικά της σενάρια, ωχριά μπροστά της και ο πιο ευφάνταστος σκηνοθέτης.

Μαζί με τη δική της ζωντάνεψε και η ιστορία του συντρόφου της Μπαστιάν Τάουβεν. Και οι δύο γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Οδηγήθηκαν όταν ήταν μωρά χωρίς ταυτότητα, στο Κέντρο Βρεφών «ΜΗΤΕΡΑ» και στη συνέχεια υιοθετήθηκαν από Ολλανδικές οικογένειες.

Αντάμωσαν σ’ ένα κομβικό σημείο με φόντο το «Τούνελ», βρήκαν τα κοινά στοιχεία που τους έδεναν κι ερωτεύτηκαν.

Το μπερδεμένο κουβάρι, αυτό της ζωής του Μπαστιάν Τάουβεν ξετυλίχθηκε σε τρεις χώρες. Ελλάδα , Ολλανδία, ΗΠΑ και με τη βοήθεια μάλιστα διεθνών παικτών του ποδοσφαίρου.Ο Μπαστιάν βρήκε φως στο τούνελ…

Η άκρη του άλλου νήματος, που έχει παγιδεύσει το μυστικό ζωής της Ελληνίδας Αντουανέτ Ντεμπούρ , αναζητείται στην Κρήτη…

Το βίντεο ντοκουμέντο 50 χρόνια πριν στο Κέντρο Βρεφών «ΜΗΤΕΡΑ», προκάλεσε ρίγη συγκίνησης… Οι Ολλανδοί θετοί γονείς της μικρής Κρητικοπούλας απαθανάτισαν τη στιγμή που την πήραν μαζί μ’ άλλο ένα μικρότερο αγοράκι από το Κέντρο Βρεφών, για το μεγάλο ταξίδι ζωής.

Η Αντουανέτ Ντεμπουρ εδώ και τριάντα χρόνια, σχεδόν κάθε καλοκαίρι φτάνει στην Κρήτη με την ελπίδα να ανακαλύψει το μυστικό ζωής της Κρητικιάς μητέρας της. Η ιστορία της έχει γίνει γνωστή μέσα από αγγελίες, αφίσες, ραδιόφωνο και κανάλια.

Η ζωή της άλλαξε το 2011 όταν συνάντησε τον Μπαστιάν Τάουβεν, που με τη βοήθεια του «Τούνελ» , της ολλανδικής εκπομπής «Φερμίστ» και του Συλλόγου «Ρίζες», βρήκε την άγνωστη μητέρα του στην Ελλάδα και τον αδελφό του στην Αμερική.

«Θα πάρω πίσω το σπλάχνο μου…»

Το βιβλίο ζωής της Αντουανέτ με κενή την τελευταία σελίδα του, ξεφύλλισε το «Τούνελ». Μια ιστορία που μετρά 53 χρόνια, ήρθε στο φως.

Η Αντουανέτ γεννήθηκε στην Κρήτη στις 12 Απριλίου 1961. Στις 22 Απριλίου, σε ηλικία 11 ημερών, αφέθηκε στη βρεφοδόχο του «Γερωνυμάκειου» Βρεφοκομείου Ηρακλείου.

ANTOYANET2

Στις πάνες της υπήρχε ένα σημείωμα της τραγικής μάνας. Τα λόγια της ραγίζουν καρδιές. «Το παιδί εγεννήθη στις 12 Απριλίου του 1961 και ώρα 8 προ μεσημβρίας. Παρακαλώ όπως φυλαχτεί το σημείωμα μαζί με το διακριτικό που έχω επάνω του. Παρακαλώ να το περιποιηθείτε. Πρόκειται να το ξαναπάρω το παιδί μου. Σας ευχαριστώ προσωρινές μητέρες του σπλάχνου μου… Είναι αβάπτιστο και είναι αδήλωτο».

ANTOYANET3 ANTOYANET4

 

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Βρεφών «ΜΗΤΕΡΑ» και δηλώθηκε στο ληξιαρχείο ως έκθετο με το όνομα Βασιλική Σωσίμου, όνομα που της χάρισε μια νεαρή βρεφοκόμος που έγινε και νονά της.

Σε ηλικία 3 χρόνων υιοθετήθηκε από τους Ολλανδούς Ρενς και Άχατα Ντεμπούρ.

ANTOYANET5 ANTOYANET6

Όταν ήταν 30 χρόνων η Αντουανέτ, συνεργάστηκε με κοινωνικούς λειτουργούς της Ολλανδίας που την έφεραν σε επαφή με το Δήμο Ηρακλείου, όπου και βρήκε το σημείωμα που είχε αφήσει η φυσική της μητέρα. Διαβάζοντας το, ένιωσε πως ήταν γραμμένο με ιδιαίτερη ευαισθησία και αποφάσισε να συνεχίσει τις έρευνες.

ANTOYANET7

Στις 8 Μαΐου του 1998 στο «Τούνελ» είχε φιλοξενηθεί η παρουσιάστρια της Ολλανδικής εκπομπής «Σπούρλους» Κάριν Ντεγκρούτ. Μαζί με την Αγγελική Νικολούλη απηύθυναν έκκληση μέσω της εκπομπής, προκειμένου να βρεθεί η βιολογική οικογένεια της Αντουανέτ. Τότε ανταποκρίθηκαν δύο υποψήφιες μητέρες αλλά τα αποτελέσματα της εξέτασης του DNA που ακολούθησαν δεν ήταν θετικά.

Τώρα 53 χρόνια μετά θ’ ανάψει στην Κρήτη το φως ζωής που περιμένει;

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 53χρονη Αντουανέτ ήρθε στο Ηράκλειο όπου μοίραζε φυλλάδια στους περαστικούς ζητώντας να μάθει πληροφορίες για τη μητέρα της από την Κρήτη (δείτε εδώ)

anikolouli.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση