HomeΚΡΗΤΗΑ. Τσίπρας στο Ηράκλειο: «Ο Σαμαράς είναι ο πρωθυπουργός του χάους»

Α. Τσίπρας στο Ηράκλειο: «Ο Σαμαράς είναι ο πρωθυπουργός του χάους»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανέβασε τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης ο Αλέξης Τσίπρας στο Ηράκλειο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Περιφερειακή Διάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν αφιερωμένη στον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό, την ανάπτυξη και τις υποδομές. Οι εργασίες της διάσκεψης ξεκίνησαν με την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία – όπως ήταν αναμενόμενο – κινήθηκε σε τόνους που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν προεκλογικοί.

Επίθεση στον Α. Σαμαρά

Σχολιάζοντας τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «σπασμούς» της κυβέρνησης λίγο πριν από το πολιτικό τέλος της, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά αποκαλώντας τον «πρωθυπουργό του χάους», υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι που έχει προκαλέσει το χάος στη χώρα.

Σημείωσε ακόμη ότι ο κ. Σαμαράς το τελευταίο χρονικό διάστημα και κυρίως μετά τις εξελίξεις στο ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας προχώρησε σε «ξέφρενη  κινδυνολογία και θυμήθηκε το grexit, όταν πριν από μικρό χρονικό διάστημα υποσχόταν έξοδο από το μνημόνιο». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  είπε ακόμη ότι «η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί ότι έφθασε η ώρα του samaras-exit».

Μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν πιστεύει στο σύστημα της κομματικής νομής στην εξουσία και θεωρεί ότι το κράτος δεν είναι λεία του νικητή των εκλογών».

Πολλαπλά μηνύματα

Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε στους πολίτες αλλά και ιδιαίτερα στους ψηφοφόρους της συντηρητικής παράταξης, ζητώντας τους να εμπιστευτούν το ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, τάχθηκε υπέρ της ύπαρξης συμμαχιών στη βουλή πρκειμένου να αποτραπεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και να υπάρξει προσφυγή στις κάλπες, όπως προβλέπεται και το Σύνταγμα. Παράλληλα, χαρακτήρισε ως ζωτικής σημασίας για το ΣΥΡΙΖΑ τις περιφερειακές διασκέψεις που πραγματοποιούνται ανά την Ελλάδα.

«Θα παίζουμε τη λύρα και θα χορεύουν πεντοζάλη»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Τσίπρας και στις σχέσεις της Ελλάδας με την ΕΕ. Μίλησε για τις γερμανικές αποζημιώσεις λέγοντας ότι στην Ευρώπη «δεν θα πρέπει να ξεχνούν πώς υπάρχουν πολλοί που μας χρωστούν». Όσο για τους φόβους σχετικά με τη θέση που θα έχει η χώρα μας στις διεθνείς αγορές σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά: «εμείς θα τους παίζουμε τη λύρα κι εκείνοι θα χορεύουν πεντοζάλη».

Στο χώρο της διάσκεψης βρέθηκε από νωρίς πλήθος κόσμου, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτής, όπως επίσης ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης  και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

tsipras

Ο κ. Τσίπρας θα παραμείνει στο Ηράκλειο μέχρι και το απόγευμα, οπότε και θα αναχωρήσει με προορισμό τη Λάρισα για την αντίστοιχη περιφερειακή Συνδιάσκεψη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

atlantis

Διαφήμιση
Διαφήμιση