HomeΚΡΗΤΗΜυστήριο για το πλοίο – «φάντασμα»-Συνεχίζονται οι έρευνες

Μυστήριο για το πλοίο – «φάντασμα»-Συνεχίζονται οι έρευνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση οι έρευνες για το πλοίο «φάντασμα» που εντοπίστηκε ακινητοποιημένο σε δύσβατη βραχώδη ακτή.

Το περιστατικό έγινε κοντά των ακτών Ακρωτηρίου Αγίου Ιωάννη Κρήτης (δείτε εδώ) όταν κάτοικοι της περιοχής είδαν ένα πλοίο να πλέει ακυβέρνητο κοντά στην παραλία.

PLOIO KALOYS LIMENES4

Όπως είπε ένας κάτοικος στο cretapost: «Ήταν 10 το πρωί της Κυριακής όταν είδαμε στο πέλαγος ένα πλοίο να πλέει ακυβέρνητο. Το παρακολουθούσαμε και ερχόταν στην ξηρά. Είδαμε λοιπόν την θάλασσα να το ρίχνει στα βράδια, δεν είδαμε άνθρωπο. Το μόνο που είδαμε ήταν ρούχα πάνω στο κατάστρωμα».

Στο σημείο έσπευσαν η αστυνομία και το Λιμενικό και από τότε ξεκίνησαν οι έρευνες.

https://www.youtube.com/watch?v=b5zK9JmS0hM

Καμία ζωή δεν υπήρχε στο πλοίο

Το πλοίο έπλεε ακυβέρνητο και χωρίς κανέναν επάνω του. Τα ανθρώπινα «ίχνη» όμως ήταν ορατά σε κάθε γωνιά του πλοίου καθώς βρέθηκαν αντικείμενα (δείτε εδώ), ρούχα ενηλίκων αλλά και το χειρότερο παιδικές πάνες και ρουχαλάκια.

PLOIO KALOYS LIMENES 1

«Το αμπάρι του πλοίου είναι ένα αχούρι. Ότι μπορείς να φανταστείς υπάρχει μέσα. Παιδικά ρούχα, παπούτσια, εσώρουχα, ρούχα για κάθε ηλικία, βρεφικές πάνες, το Κοράνι. Είναι απελπιστική η κατάσταση με τα τζάμια να είναι σπασμένα. Έκανε μία αυτοψία τόσο οι άνδρες του λιμενικού όσο και η αστυνομία αλλά δεν βρήκαν κανέναν άνθρωπο, ζωντανό ή νεκρό, επάνω στο πλοίο», υπογραμμίζει σχετικά κάτοικος της περιοχής.

 

PLOIO KALOYS LIMENES6Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι άνθρωποι που επέβαιναν πάνω σε αυτό το σκάφος φαίνεται ότι έφυγαν πολύ γρήγορα καθώς αναγκάστικαν κι άφησαν πίσω τους προσωπικά τους αντικείμενα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα το πλοίο αποτελεί μία εστία μόλυνσης προς την περιοχή καθώς ήδη αρχίζει και μυρίζει πετρέλαιο.

«Το πλοίο πρέπει να φύγει γρήγορα από εδώ. Σήμερα μυρίζει πολύ έντονα η περιοχή πετρέλαιο και πρέπει να έχει σπάσει το ντεπόζιτο. Οι αρχές πρέπει να μεριμνήσους», τονίζει σχετικά κάτοικος της περιοχής.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση