HomeΚΡΗΤΗΑπεργία την Κυριακή στο Ηράκλειο για τα ανοιχτά καταστήματα

Απεργία την Κυριακή στο Ηράκλειο για τα ανοιχτά καταστήματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και στο Ηράκλειο την ερχόμενη Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας  που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος με αφορμή τη λειτουργία των καταστημάτων.

Την κινητοποίηση των εμποροϋπαλλήλων στηρίζει και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, που καλεί όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους στο εμπόριο να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση της Κυριακής.

Στην ανακοίνωση της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Οι εργαζόμενοι στον χώρο του εμπορίου συνεχίζουν αταλάντευτα τον αγώνα τους ενάντια στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, που σαν στόχο  έχει  τη μονοπώληση του εμπορίου από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Μαζί με την πλήρη ανατροπή και τη γενικευμένη επιβολή ελαστικών μορφών απασχόλησης, με μισθούς φτώχειας, η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι το τελευταίο βήμα για την πλήρη κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, του δικαιώματος μας από ανάπαυση και τον ελεύθερο χρόνο.

Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζομένους στο εμπόριο να συμμετάσχουν μαζικά στην Απεργία στις 14 Δεκέμβρη, δίνοντας ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων, που μας εξαθλιώνουν μέσα από την απελευθέρωση του ωραρίου».

Διαφήμιση
Διαφήμιση