HomeΚΡΗΤΗΈπιασε… δουλειά ο «μετροπόντικας» στο Φράγμα Αποσελέμη

Έπιασε… δουλειά ο «μετροπόντικας» στο Φράγμα Αποσελέμη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο εργοτάξιο του Φράγματος Αποσελέμη βρίσκεται σήμερα ο «μετροπόντικας» ο οποίος λίγο μετά τις 11.30 το πρωί έπιασε δουλειά.

Πιο συγκεκριμένα, ο συρμός ολομέτωπης κοπής ΤΒΜ (Tunel BoringMachine) βρίσκεται στο εργοτάξιο του έργου «Ενίσχυση Ταμιευτήρα Φράγματος Αποσελέμη από το Οροπέδιο Λασιθίου» στο Αβδού για την κατασκευή της σήραγγας.

231773

Έργο

Το έργο αφορά στα έργα εκτροπής των πλημυρικών υδάτων από το Οροπέδιο Λασιθίου δια μέσου  της σήραγγας Οροπεδίου και στα έργα κατάντη της εξόδου της σήραγγας μέχρι τον Ταμιευτήρα του Φράγματος Αποσελέμη.

Το αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνει την κατασκευή των σχετικών Υδραυλικών, τεχνικών δομικών και ηλεκτρομηχανολογικών έργων μαζί με την προμήθεια και την τοποθέτηση των υλικών που προβλέπονται στις εγκεκριμένες μελέτες και είναι συνοπτικά τα παρακάτω επιμέρους έργα:

Έργα εκτροπής υδάτων Οροπεδίου Λασιθίου (Έργα Ανάντη Σήραγγας).

Εργο απομόνωσης καταβοθρών Χώνου και ρύθμισης των εκτρεπομένων παροχών για την ενίσχυση του ταμιευτήρα Φράγματος Αποσελέμη.

Έργα Σήραγγας Οροπεδίου Λασιθίου.

Έργα κατάντη εξόδου των νερών Σήραγγας Οροπεδίου

Έργα σήραγγας Οροπεδίου

Η σήραγγα εκτροπής των υδάτων Οροπεδίου Λασιθίου έχει συνολικό μήκος 3425,50 μ. σε οριζόντια προβολή  και σταθερή κατά μήκος κλίση ίση με 15,07% σε όλο το μήκος της. Ο αγωγός πτώσης, χαλυβδοσωλήνας DN 1800 χλσ., που θα τοποθετηθεί εντός της σήραγγας εδράζεται σε βάθρα επι της πλάκας δαπέδου σε όλο το μήκος της σήραγγας.

231771

Το μηχάνημα

Πρόκειται για ένα μηχάνημα ολομέτωπης κοπής, κλειστού τύπου συνολικού μήκους – μαζί με τους υποστηρικτικούς συρμούς – 180 μέτρα.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του εξοπλισμού και η μέθοδος, δεδομένου ότι για πρώτη φορά χρησιμοποιούνται στην Κρήτη, παρουσιάζουν τεχνικό και επιστημονικό ενδιαφέρον και θα παρουσιαστούν από τον ανάδοχο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση