HomeΚΡΗΤΗΛ. Αυγενάκης: «Προσωπικό στοίχημα ο δρόμος Ηράκλειο – Μεσαρά»

Λ. Αυγενάκης: «Προσωπικό στοίχημα ο δρόμος Ηράκλειο – Μεσαρά»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην τελική φάση της ολοκλήρωσής του βρίσκεται ο δρόμος Ηράκλειο – Μεσαρά, καθώς 13 εταιρίες κατέθεσαν φακέλους, διεκδικώντας το έργο Αγία Βαρβάρα – Απομαρμάς. Στο γεγονός αυτό αναφέρεται ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος χαρακτηρίζει την παράδοση του έργου προσωπικό στοίχημα.

Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει χαρακτηριστικά:

«Σε τροχιά υλοποίησης και ολοκλήρωσης μπαίνει το έργο του δρόμου της Μεσαράς μετά τη δημοπράτηση της εργολαβίας 47 εκατ. €  που αφορά το έργο Αγία Βαρβάρα – Απομαρμάς, στην οποία συμμετείχαν 13 μεγάλες εταιρίες, όπου ολοκλήρωσαν μόλις χθες την κατάθεση των προσφορών τους.

Το μεγαλύτερο κομμάτι του δρόμου που έχει απομείνει και είναι και το πιο δύσκολο, λόγω των κατολισθήσεων που έχουν προκληθεί, να θυμίσω ότι περιλαμβάνει, κατασκευή της γέφυρας συνολικού μήκους 220 m, κόμβο Πανασσού – Γεργέρης, ολοκλήρωση του στομίου της σήραγγας Αγίας Βαρβάρας, αποκατάσταση των πρανών στο Β14 και όπου αλλού υπάρχει κατολίσθηση προβλέπεται η κατασκευή των σχετικών έργων αντιμετώπισής τους.

Τις επόμενες ημέρες ακολουθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών των φακέλων που κατέθεσαν οι 13 μειοδότριες εταιρείες, η  έκδοση απόφαση κατακύρωσης, ο τελικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο και ακολουθεί η υπογραφή σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία.

Χρονοδιάγραμμα του έργου από 18 – 24 μήνες.

Τι έχουν να πουν σήμερα όσοι διαλαλούσαν μόνο αρνητικές ειδήσεις για την εξέλιξη του έργου αυτού το τελευταίο διάστημα; Από το να επενδύεις μόνο στην αστοχία και την αρνητική εξέλιξη, είναι χρησιμότερο για τον τόπο μας και τους πολίτες να συμβάλεις και να επιταχύνεις διαδικασίες.

Αποτελεί προσωπικό στοίχημα η συντομότερη ολοκλήρωση και η παραχώρηση του νέου, σύγχρονου, ασφαλούς οδικού δικτύου Ηράκλειο – Μεσαρά στους πολίτες τoυ τόπου μας.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση