HomeΚΡΗΤΗΑπέρριψε το Εφετείο την αγωγή των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ

Απέρριψε το Εφετείο την αγωγή των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Μονομελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης απέρριψε σήμερα, κατά την συνεδρίασή του, την αγωγή των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ Ηρακλείου.

Το δικαστήριο αποδέχθηκε ως έχει την έφεση του Ελληνικού Δημοσίου και συντάχθηκε με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε συνταγματική την κατάργηση της ΕΡΤ. Το αποτέλεσμα ήταν να καταργήσει την απόφαση που πρωτόδικα δικαίωνε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ Ηρακλείου.

Την ίδια ώρα, το δικαστήριο υποστήριξε ότι αν και η ΕΡΤ ήταν νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, λειτουργούσε όμως – βάση του ελέγχου, της χρηματοδότησης κτλ – ως οργανισμός δημοσίου δικαίου με αποτέλεσμα οι απολύσεις των πρώην εργαζομένων να μην εμπίπτουν στο νόμο 1387/1983 αλλά και στην οδηγία για τις ομαδικές απολύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου είχε κάνει εν μέρει δεκτή την αγωγή των  συνολικά 20 δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων της ΕΡΑ Ηρακλείου και του τηλεοπτικού σταθμού Κρήτης.

Ειδικότερα το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο είχε κρίνει άκυρες τις απολύσεις των πρώην εργαζομένων, επιδικάζοντάς τους μάλιστα καταβολή μισθών υπερημερίας, χωρίς ωστόσο να κάνει δεκτό το αίτημά τους για πρόσληψη στη ΝΕΡΙΤ, με το σκεπτικό ότι η τελευταία δεν αποτελεί διάδοχο νομικό πρόσωπο της ΕΡΤ.

Οι εργαζόμενοι εκτός από την απορριπτική απόφαση έχουν να αντιμετωπίσουν και τα δικαστικά έξοδα, αφού ο δικαστής κρίνει ότι αυτά πρέπει να συμψηφιστούν μεταξύ των διαδίκων.

Μετά το τέλος της εκδίκασης της απόφασης οι εργαζόμενοι περιμένουν να δουν ολόκληρη την απόφαση ενώ σκέφτονται να απευθυνθούν και στον Άρειο Πάγο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση