HomeΚΡΗΤΗΕιρηνικά ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο για τον προϋπολογισμό στο Ηράκλειο

Ειρηνικά ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο για τον προϋπολογισμό στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χωρίς εντάσεις και επεισόδια ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, στο πλαίσιο της κινητοποίησης  που διοργάνωσαν  η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, το Νομαρχιακό Τμήμα Ηρακλείου της ΑΔΕΔΥ καθώς και συνδικαλιστικές οργανώσεις και σωματεία απ’ όλη την Κρήτη. Νωρίτερα είχε προηγηθεί συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας, με τους διαδηλωτές να καταφθάνουν από διάφορα σημεία του νησιού. Η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 6:00 το απόγευμα, ενώ η πορεία ξεκίνησε στις 8:00 μ.μ., υπό αυξημένα αστυνομικά μέτρα. Η συμμετοχή των διαδηλωτών χαρακτηρίστηκε απολύτως ικανοποιητική από τους διοργανωτές.

Η κινητοποίηση έγινε με αφορμή την αποψινή ψήφιση του προϋπολογισμού στη βουλή, ενώ είχε λάβει  και το χαρακτήρα της διαμαρτυρίας για τις αλλαγές που επέρχονται στο ασφαλιστικό σύστημα.

syllalitirio

Στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου είχε υπογραμμιστεί χαρακτηριστικά:

«Με βασικό σύνθημα ΄΄Όλοι μαζί να βάλουμε τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα και τον κοινωνικό μαρασμό ΄΄ οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι απαιτούμε την Κυριακή 7 Δεκέμβρη, ημέρα ψήφισης  του προϋπολογισμού, την άμεση κατάργηση των αντεργατικών μνημονιακών νόμων, σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες, οριστικό τέλος στις φορομπηχτικές πολιτικές, ουσιαστική επαναφορά ΣΣΕ, μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τις απολύσεις, αναβάθμιση και όχι διάλυση της Δημόσιας  Δωρεάν Παιδείας – Υγείας – Κοινωνικής Ασφάλισης, υπεράσπιση των φορέων Κοινωνικής Πολιτικής, πάταξη της φοροδιαφυγής, φοροκλοπή, της Ακρίβειας».

Παράλληλα, η αποψινή κινητοποίηση γίνεται και σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

poreia

Εν τω μεταξύ, μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί από την τοπική ΕΛΑΣ προκειμένου να μην υπάρξουν εντάσεις στην κινητοποίηση και να μην επαναληφθούν τα χθεσινά επεισόδια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση