HomeΚΡΗΤΗ«Άμεση δρομολόγηση των όσων προβλέπονται για την αναγόρευση Ρίχτερ»

«Άμεση δρομολόγηση των όσων προβλέπονται για την αναγόρευση Ρίχτερ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Άμεση δρομολόγηση των όσων προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία, προκειμένου να διορθωθούν οι ατασθαλίες και τα λάθη, και αν δυνατόν, να βρεθεί τρόπος να ανακληθεί η εν λόγω απόφαση και να παταχτεί η όλη άστοχη ενέργεια, για να επανέλθει πάλι μια ηθική τάξη στο Πανεπιστήμιο», ζητά το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών με επιστολή του, που διαβιβάζει με παρέμβασή του ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή: «Η αναγόρευση του καθηγητή κ. Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα, έχει δημιουργήσει πολύ δυσάρεστες εντυπώσεις και έντονες αντιδράσεις στους «Απανταχού Κρήτες» (Παγκρητική Ένωση Αμερικής, Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Σωματίων Ελλάδας, Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης, Παγκρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, Κρήτες της Αφρικής, Κρήτες της Κύπρου και στο Δ/Σ του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών), όπως ακριβώς και στην τοπική κοινωνία της Κρήτης. Οι αγώνες και οι ευγενείς πράξεις των Κρητών της Αμερικής, όπως και των υπολοίπων «Απανταχού Κρητών», για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς επίσης και οι δεσμοί που καλλιεργήθηκαν από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα, πιστεύουμε ότι είναι γνωστά σε όλους.»

«Μετά από τα απαράδεκτα γεγονότα της «εν κρυπτώ » απονομής του τιμητικού τίτλου στον Γερμανό καθηγητή Heinz Richer, του οποίου είναι γνωστή η ασεβής και προσβλητική συμπεριφορά απέναντι στους ηρωικούς αγωνιστές της Μάχης της Κρήτης, αλλά και τα θύματα της ναζιστικής βαρβαρότητας, βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι τασσόμαστε ανεπιφύλακτα στη πλευρά του Κρητικού λαού και της ιστορίας του. Θεωρούμε δε, πως η συγκεκριμένη άστοχη πρόταση του καθηγητή κ. Στεργίου, πρώην φοιτητή του Γερμανού ιστορικού, και η ομόφωνη έγκριση της βράβευσης από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών, αποτελούν προσβολή για την ιστορία της Κρήτης, για τους ήρωες και τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και τις οικογένειές τους.»

Τέλος, στην επιστολή ζητείται «η άμεση δρομολόγηση των όσων προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία, προκειμένου να διορθωθούν οι ατασθαλίες και τα λάθη, και αν δυνατόν, να βρεθεί τρόπος να ανακληθεί η εν λόγω απόφαση και να παταχτεί η όλη άστοχη ενέργεια, για να επανέλθει πάλι μια ηθική τάξη στο Πανεπιστήμιο.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση