HomeΚΡΗΤΗΠοδηλατικός άθλος στα… χνάρια του Μίνωα

Ποδηλατικός άθλος στα… χνάρια του Μίνωα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται ο «Ποδηλατικός άθλος στα χνάρια του Μίνωα».

Πρόκειται για μία διαδρομή 140 χιλιομέτρων με σημείο αφετηρίας και τερματισμού την Κνωσό ενώ θα περάσει από την ενδοχώρα των δήμων Φαιστού και Γόρτυνας.

Την εκδήλωση πραγματοποιεί ο δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με τους δήμους Φαιστού και Γόρτυνας, του Ασκληπιείου Κρήτης και των Σαμαρειτών Ηρακλείου – Μοιρών.

Η διαδρομή: Εκκίνηση Κνωσός-Λ.Κνωσού- λεωφόροι Δημοκρατίας- Δικαιοσύνης-62 Μαρτύρων -Γιόφυρος- Εθν.οδός Ηρακλείου-Μοιρών- Σίβας-Βενεράτο-Αυγενική- Αγ.Βαρβάρα-Αγ.Δέκα-Μοίρες- Φαιστός- επιστροφή απο την ίδια διαδρομή ως τον Γιόφυρο και απο εκεί μπαίνουμε στην εθνική οδό ώς την γέφυρα της Λ.Παπαναστασίου- κατεβαίνουμε Μπεντεβή-Λ.Κνωσού -τερματισμός Κνωσός.

Σταθμοί ανεφοδιασμού: πρός Μοίρες Αγ. Βαρβάρα-Γόρτυνα- Φαιστός στην επιστροφή Γόρτυνα- Αγ.Βαρβάρα- Σίβας- Γιόφυρος και φυσικά Κνωσός.(σε όλη την διαδρομή θα υπάρχουν τρία αυτοκίνητα των διοργανωτών για βοήθεια στους ποδηλάτες).

Χρονικό όριο διαδρομής: 10 ώρες.

Τεχνικές προδιαγραφές για την συμμετοχή: Η ποδηλατική αυτή διαδρομή δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα, όλοι οι συμμετέχοντες ποδηλάτες θα πρέπει να έχουν κλείσει το 18ο έτος ηλικίας, να φορούν υποχρεωτικά κράνος- να φέρουν μαζί τους αναπληρωματικές σαμπρέλες,τρόμπα, και να έχει περάσει το ποδήλατο πρόσφατο τεχνικό έλεγχο. Ποδήλατα κατάλληλα για αυτή την διαδρομή κρίνονται οι κούρσες-fitnees-treiking.

Παραλαβή αριθμών αναμνηστικών: θα γίνει το Σάββατο πρωί από ώρες 10:00 έως 12:00 από την καφετέρια νέο κέντρο στην πλατεία Ελευθερίας έξω από την περιφέρεια Κρήτης και σε αθλητές εκτός Ηρακλείου το πρωί της Κυριακής στην εκκίνηση στην Κνωσό ώρα 06:15.

Αναμνηστικά δώρα: όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν δώρο αναμνηστική μπλούζα μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής.

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ

Δωρεάν σέρβις ποδηλάτων: θα γίνονται από την Τετάρτη ως Σάββατο 3-6/12 από το κατάστημα Μηνάς Expees οδός Μελίνας Μερκούρη στον Μασταμπά τηλ. επικοινωνίας 6937832294

Διαφήμιση
Διαφήμιση