HomeΚΡΗΤΗΜε 50 ευρώ οικογένεια “καθάρισε” με τις τράπεζες

Με 50 ευρώ οικογένεια “καθάρισε” με τις τράπεζες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πρόσωπο ανέργου δανειολήπτη, πρώην υδρονομέα , του Δήμου Χερσονήσου , το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου Κρήτης αναγνώρισε, την πλήρωση των προϋποθέσεων που ορίζει ο νόμος 3869/2010, για την ένταξή του στις προστατευτικές του διατάξεις.

Αναλυτικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας ο εν λόγω δανειολήπτης τυγχάνει μέλος,το Ειρηνοδικείο του Ηρακλείου, δικάζοντας κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, έκανε δεκτό το αίτημα του ,για χορήγηση προσωρινής διαταγής και διέταξε την αναστολή κάθε καταδιωκτικού μέτρου σε βάρος του και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας του, καθώς και την καταβολή του ποσού των 50 ευρώ μηνιαίως συνολικά, ισομερώς κατανεμημένα προς όλα τα πιστωτικά ιδρύματα, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, που έχει οριστεί για τις 17-1-2017

Επί της ουσίας της υπόθεσης: Πρόκειται για δανειολήπτη 47 ετών, έγγαμο, πατέρα ενός ανήλικου τέκνου, με προβλήματα υγείας, ο οποίος δεν εργάζεται λόγω προβλημάτων υγείας και γενικότερα λόγω εκτενέστερης κρίσης στην απασχόληση, αλλά και η σύζυγος του είναι άνεργη.Δέχονται οικονομική βοήθεια και στήριξη από τους συγγενείς, φιλοξενούνται σε ακίνητο ιδιοκτησίας του πατέρα της συζύγου.

Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του σε δύο πιστωτικούς φορείς ανέρχεται στο ποσό των 22.329,48

Το μηνιαίο εισόδημα του είναι μηδενικό, το ίδιο και της συζύγου του, αφού και οι δύο είναι άνεργοι ,χωρίς επίδομα ανεργίας.

Το μηνιαίο κόστος διαβίωσης που ο ίδιος δηλώνει στην αίτηση του ανέρχεται στα 450 ευρώ , τα οποία προέρχονται από της οικονομικής συνδρομής και βοήθειας των γονιών τους.

Περιουσιακά στοιχεία που ο δανειολήπτης διαθέτει

α)αγροτεμάχια

β)Ι.Χ κυριότητας

Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου Κρήτης,

α) αφού έλαβε υπόψη των πάσης φύσεως εισοδημάτων του καταναλωτή, και σταθμίζοντας τις βιοτικές ανάγκες και μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης διατάζει

Δέχεται το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής

Διατάσσει την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων κατά του αιτούντος και της κινητής και ακίνητης περιουσίας του και τη διατήρηση αμετάβλητης της πραγματικής και νομικής κατάστασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του, μέχρι την έκδοση οριστικής αποφάσεως επί της αίτησης.

Ορίζει την καταβολή μηνιαίων δόσεων ,συνολικού ποσού πενήντα (50) ευρώ μηνιαίως ,συμμέτρως,κατανεμόμενο μεταξύ τους αναλόγως της απαιτήσεως εκάστης πιστώτριας.

Συμπερασματικά: Για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , η απόφαση αυτή θεωρείται θετικότατη , βάσει της οικονομικής συγκυρίας, της κρίσης και της ύφεσης, που βρίσκεται σήμερα ο κάθε πολίτης αυτής της Χώρας, και στην συγκεκριμένη περίπτωση , που και οι δύο σύζυγοι είναι άνεργοι βοηθούμενοι από την οικογένεια της συζύγου, και το παιδί τους αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας (πάσχει από σπαστική τετραπληγία )

Για ενημέρωση, ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος ,μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, στα τηλ. 2821092306, 2821092666 και 2842020140

Διαφήμιση
Διαφήμιση