HomeΚΡΗΤΗΕυρωπαϊκά κηπευτικά, από την Κρήτη στα Βαλκάνια…

Ευρωπαϊκά κηπευτικά, από την Κρήτη στα Βαλκάνια…

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη Διεθνή Έκθεση INTERFOOD & DRINKS της Βουλγαρίας συμμετείχε η Ένωση Νομικών Προσώπων Παραγωγών Κηπευτικών από την Κρήτη με το πρόγραμμα Ενημέρωσης και Προώθησης “Vegiterraneo”.

Από την Τετάρτη 5 έως το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014, στο εκθεσιακό κέντρο INTER EXPO CENTER της Σόφιας (περίπτερο Hall No. 2 Stand C9) οι εκατοντάδες εμπορικοί επισκέπτες μιας από τις σημαντικότερες εκθέσεις τροφίμων των Βαλκανίων, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα ευρωπαϊκά κηπευτικά που παράγονται στην Κρήτη.

Παράλληλα με την έκθεση, διοργανώθηκε ενημερωτική εκδήλωση στο ξενοδοχείο Sense της Σόφιας. Χαιρετισμούς απηύθυναν, εκ μέρους του Γραφείου ΟΕΥ Πρεσβείας Σόφιας, η κα. Θεολογία Βούλγαρη, Γραμματέας ΟΕΥ Α’ και ο κος Ιωάννης Μαρούτσος, Γραμματέας ΟΕΥ Β’.

VEGITERRANEIO2

Βασικός εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο κος Εμμανουήλ Δαράκης, εκπρόσωπος της Ένωσης Νομικών Προσώπων Παραγωγών κηπευτικών, ο οποίος αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά των Ευρωπαϊκών κηπευτικών που παράγονται στην Κρήτη. Ακολούθησε η ενδιαφέρουσα ομιλία της διατροφολόγου κας Nantia Petrova, η οποία αναφέρθηκε στην υψηλή διατροφική αξία των κηπευτικών και στην αξία της Μεσογειακής διατροφής.

Την εταιρεία Novacert, εκτελεστικό όργανο υλοποίησης του “Vegiterraneo”, εκπροσώπησε ο κος Κυριάκος Χρηματόπουλος, εστιάζοντας στους στόχους του προγράμματος που επικεντρώνονται στην ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού, των μονάδων ομαδικής εστίασης, των διατροφολόγων και των διαμορφωτών κοινής γνώμης σχετικά με την αξία της μεσογειακής διατροφής και ειδικά των κηπευτικών ντομάτα, αγγούρι και πιπεριά.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, δηλαδή γευσιγνωσία των ευρωπαϊκών κηπευτικών με μαγειρικές δημιουργίες από τον αρχιμάγειρα κ. Jeandre Smuts.

VEGITERANNEIO3

Το πρόγραμμα «Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης κηπευτικών (τομάτας, αγγουριού και πιπεριάς) στην εσωτερική αγορά της Ε.Ε. (Ελλάδα, Βουλγαρία & Πολωνία)» ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012 και έχει τριετή διάρκεια. Υποβλήθηκε από την Ένωση Νομικών Πρόσωπον που αποτελείται από τον Αγροτοβιομηχανικό Συνεταιρισμό Τυμπακίου, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Κηπευτικών Κουντούρας, τον αγροτικό Συνεταιρισμό Κηπευτικών Δήμου Ιεράπετρας «ΑΝΑΤΟΛΗ», τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «ΝΟΤΟΣ» τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Κηπευτικών Θερμοκηπίου Ελαφονησίου – Χρυσοσκαλίτισας, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ομαδικής Παραγωγής Πρώιμων Κηπευτικών Θερμοκηπίου Ελαφονησίου και την ομόρρυθμη εταιρία ΣΤ. Κομπογεννητάκης & ΣΙΑ Ο.Ε. «ΤΑ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ» με επικεφαλής εταίρο τον Α.Σ. Τυμπακίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση