HomeΚΡΗΤΗΜετανιωμένοι οι δράστες της ληστείας «μαμούθ» – Τι είπαν στις απολογίες τους

Μετανιωμένοι οι δράστες της ληστείας «μαμούθ» – Τι είπαν στις απολογίες τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετανιωμένοι εμφανίστηκαν σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι τρεις από τους τέσσερις δράστες της μεγάλης ληστείας της χρηματαποστολής της εταιρίας G4S που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2011.

Στο εδώλιο κάθισαν για δεύτερη φορά οι τέσσερις κατηγορούμενοι οι οποίοι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί με πολλά χρόνια φυλάκισης (δείτε εδώ).

Οι τρεις κατηγορούμενοι παραδέχθηκαν την ληστεία που διέπραξαν λέγοντας στο δικαστήριο ότι ήταν μία απερισκεψία της στιγμής.

Όπως ανέφεραν, η ιδέα της ληστείας τους ήρθε μία ημέρα πριν όταν είδαν να περνούν οι χρηματαποστολές απ’ έξω από το καφενείο που κάθονταν στις Βασιλιές.

Την επόμενη ημέρα έκαναν την κίνησή τους, έκλεψαν τους 9 σάκους με τα χρήματα ενώ πέταξαν αυτόν που έφερε τον πομπό επειδή – όπως ισχυρίστηκαν – τους φάνηκε ελαφρύς.

Στην επίμονη ερώτηση του δικαστηρίου πού βρίσκονται τα χρήματα, οι κατηγορούμενοι ανέφεραν ότι τα χρησιμοποίησαν για να πληρώσουν τα τεράστια χρέη που είχαν σε τράπεζες ενώ αυτή την ώρα νιώθουν βαθιά μετανιωμένοι επειδή οι οικογένειές τους έχουν στιγματιστεί και δεν έχουν καθόλου χρήματα.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους είχαν σκοπό όταν βγουν από τη φυλακή να μαζέψουν τα χρήματα και να τα επιστρέψουν.

Παράλληλα, ο τέταρτος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε για μία ακόμα φορά ότι δεν είχε ιδέα για τις διαθέσεις των υπολοίπων και μόνο όταν άνοιξε το πορτ μπαγκάζ και φόρτωνε τους σάκους κατάλαβε τι συνέβαινε.

Η πρόταση του εισαγγελέα

Μετά το τέλος των απολογιών ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή και των τεσσάρων όπως κατηγορούνται καθώς επεσήμανε ότι από τη στιγμή που έκαναν την ληστεία πρέπει να πάνε φυλακή ώστε να επέλθει η κάθαρση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση