HomeΚΡΗΤΗ6 μέσα, 1 έξω για την μεταφορά των μεταναστών στο «Baris»

6 μέσα, 1 έξω για την μεταφορά των μεταναστών στο «Baris»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον δρόμο για την φυλακή παίρνουν οι έξι από τους εφτά άνδρες, μέλη του πληρώματος του δουλεμπορικού «Baris» που μετέφεραν τους 595 μετανάστες.

Σήμερα το πρωί και οι 7 άνδρες – 30 έως 55 ετών – απολογήθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας στο Λασίθι ενώ ήδη τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για έκθεση ανθρώπων σε κίνδυνο και παράνομη μεταφορά μεταναστών με σκοπό το κέρδος (δείτε εδώ).

Οι απολογίες έγιναν παρουσία διερμηνέα ενώ σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής τους «πρόκειται για μία δραματική ιστορία στην οποία θα ριχθεί άπλετο φως κατά την εκδίκασή της».

Στον ξενώνα του Πειραιά οι μετανάστες από το Ιράκ

Μετανάστες από το Ιράκ που αποβιβάστηκαν στην Ιεράπετρα από το πλοίο «Baris» και φιλοξενούνται προσωρινά σε αίθουσα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς επισκέφθηκε την Τρίτη ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Ο κ. Μώραλης ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο του Ερυθρού Σταυρού για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι 15 μετανάστες, ανάμεσα τους και μικρά παιδιά, για τις συνθήκες μεταφοράς τους στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο θα προωθηθούν στις χώρες προέλευσής τους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση με απόφαση του Δημάρχου Πειραιά θα φιλοξενηθούν στον Ξενώνα Αστέγων του Δήμου Πειραιά μέχρι η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού να τους επανενώσει με τις οικογένειές τους. Εκεί θα τους παρασχεθεί στέγη, φαγητό και ρουχισμός.

MORALHS

Σε εξέλιξη η διαδικασία για τους 29 μικρούς μετανάστες

Το αργότερο μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τοπικών αρχών και φορέων, θα έχουν μετακινηθεί από το Κλειστό Γυμναστήριο της Ιεράπετρας, οι 29 μικροί μετανάστες που βρέθηκαν στο δουλεμπορικό «Baris» χωρίς να συνοδεύονται από γονείς ή κηδεμόνες.

Ολόκληρος ο μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί για να εξασφαλίσει στα μικρά αυτά παιδιά έναν ασφαλή χώρο φιλοξενίας, ενώ ο απώτερος στόχος παραμένει ο επαναπατρισμός τους και η επανασύνδεσή τους με τις βιολογικές τους οικογένειες, όπου φυσικά αυτό είναι εφικτό (δείτε εδώ).

Διαφήμιση
Διαφήμιση