HomeΚΡΗΤΗΗ «Χαλκιαδάκης Α.Ε.» πιο δυναμικά μπροστά

Η «Χαλκιαδάκης Α.Ε.» πιο δυναμικά μπροστά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια στρατηγική συνεργασία που σημαίνει πολλά για το μέλλον της εταιρείας και του λιανεμπορίου της Κρήτης εν γένει, ανακοινώθηκε σήμερα!

Η «Σκλαβενίτης», ο νέος πανίσχυρος «παίκτης» στο χώρο της λιανικής, απέκτησε το πακέτο μετοχών της «Χαλκιαδάκης Α.Ε.» που κατείχε μέχρι τώρα η «Βερόπουλος».

Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική στρατηγική κίνηση, που ανοίγει νέους ορίζοντες στην κρητική εταιρεία, αφού ο Όμιλος Σκλαβενίτη αυτή τη στιγμή είναι ο δυναμικότερος στο χώρο του λιανικού εμπορίου, ενώ πριν από λίγες μέρες έκανε και ισχυρό άνοιγμα στο χονδρεμπόριο, αποκτώντας το σύνολο της Makro.

Από κύκλους της «Χαλκιαδάκης» εκφραζόταν χθες ικανοποίηση για το αίσιο πέρας των διαδικασιών, που φέρνουν τα κρητικά super markets Χαλκιαδάκης ακόμη υψηλότερα. Μάλιστα η «Σκλαβενίτης» μετά από τις τελευταίες επιχειρηματικές κινήσεις στις οποίες επιδόθηκε, είναι πλέον ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος στον χώρο της λιανικής. Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στο καθεστώς λειτουργίας της «Χαλκιαδάκης», αφού η οικογένεια Χαλκιαδάκη συνεχίζει να ασκεί το μάνατζμεντ της εταιρείας.

Ωστόσο με αυτήν την κίνηση, θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ακόμη καλύτερες τιμές σε όλους τους κρητικούς, αφού οι επιχειρηματικές συνέργειες θα λειτουργήσουν επ ωφελεία του ανταγωνισμού.

Εξάλλου, όπως σχολίαζαν κύκλοι της «Χαλκιαδάκη», ο όμιλος Σκλαβενίτη είναι μια ελληνική εταιρεία, όπως ακριβώς και η Χαλκιαδάκης, που δίνει βάρος στους τρεις «ιερούς» άξονες λειτουργίας της: πελάτες, προμηθευτές, συνεργάτες.

Ο «γάμος» τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αλλά δεν αναμένεται να υπάρξει κάποιο απρόοπτο απ’ αυτήν την πλευρά.

Σχετικά με το θέμα, εξέδωσε ανακοίνωση η «Σκλαβενίτης», στην οποία υπογραμμίζεται ότι «η αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε 22 εκατ. ευρώ, με πωλητή την Βερόπουλος Α.Ε. Η επένδυση χρηματοδοτήθηκε με ίδια κεφάλαια, ενώ χρηματοοικονομικός σύμβουλος της συναλλαγής ήταν η Τράπεζα Πειραιώς.

Με την παραπάνω εξαγορά, μετά και την πρόσφατη υπογραφή εξαγοράς του 100% των μετοχών της Makro Cash & Carry, η Ι. & Σ. Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε. διευρύνει περαιτέρω την παρουσία της εκτός Αθηνών, στην αγορά της Κρήτης, με στρατηγικό εταίρο την οικογένεια του Μηνά Χαλκιαδάκη, που έχει μακρά κι επιτυχημένη παρουσία στην τοπική αγορά.

Η Χαλκιαδάκης Α.Ε. διαθέτει σήμερα 38 καταστήματα στην Κρήτη, με κύκλο εργασιών κατά το 2013, 132 εκατ. ευρώ και απασχολεί 940 εργαζομένους.

Η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού».

Διαφήμιση
Διαφήμιση