HomeΚΡΗΤΗΚαλά στην υγεία τους τα 29 παιδιά μετανάστες χωρίς… οικογένεια

Καλά στην υγεία τους τα 29 παιδιά μετανάστες χωρίς… οικογένεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χαίρουν άκρας υγείας τα 29 παιδιά που ταξίδεψαν… χωρίς οικογένεια με το πλοίο «Baris» από τη Μεσήνα της Τουρκίας και κατέληξαν πριν λίγες ημέρες μαζί με τους υπόλοιπους μετανάστες στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας (δείτε εδώ).

Σήμερα το πρωί, τα παιδιά οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας προκειμένου να εξεταστούν με τους γιατρούς να τα υποβάλλουν σε πλήρη ιατρικό έλεγχο και να διαπιστώνουν ότι χαίρουν άκρας υγείας.

Πλέον το κάθε παιδί έχει μαζί του το απαραίτητο έγγραφο από το δημόσιο νοσοκομείο που πιστοποιεί την καλή κατάσταση της υγείας του ενώ αυτή την ώρα περιμένουν στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας να δουν ποιό θα είναι το μέλλον τους.

Το cretapost, επικοινώνησε με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης, υποστράτηγο, Μιχάλη Καραμαλάκη ο οποίος ανέφερε ότι το αργότερο μέχρι την Τετάρτη τα παιδιά θα έχουν βρει στέγη σε ξενώνες ανηλίκων.

«Αυτή τη στιγμή η Εισαγγελία σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς ψάχνουν να βρουν τους ξενώνες που θα φιλοξενήσουν τα συγκεκριμένα παιδιά. Το νωρίτερο αύριο το βράδυ και το αργότερο την Τετάρτη, τα παιδιά θα είναι έτοιμα για να μεταφερθούν στους ξενώνες», επεσήμανε ο κ. Καραμαλάκης.

Παράλληλα, σήμερα έφυγε μία ακόμα μικρή ομάδα μεταναστών, γύρω στα 20 άτομα, από την Κρήτη και πηγαίνουν στα κέντρα κράτησης στην Αθήνα.

Οι εναπομείναντες μετανάστες βρίσκονται σε αναμονή καθώς αξιωματικοί της Διεύθυνσης Μεταναστών της ΕΛ.ΑΣ. από την Αθήνα κατεβαίνουν στην Κρήτη για να τους εξηγήσουν ποια είναι τα δικαίωματά τους και οι υποχρεώσεις τους από τη στιγμή που θα λάβουν την κάρτα παραμονής.

«Οργώνουν» το Λιβυκό

Την ίδια ώρα οι λιμενικές αρχές οργώνουν νύχτα μέρα το Λυβικό Πέλαγος με στόχο να αποτρέψουν μία ενδεχόμενη παράνομη είσοδο δουλεμπορικών σκαφών στην περιοχή.

Η εντολή για περιπολίες είναι πλέον γεγονός και καθημερινά τα πλωτά περιπολικά σκάφη ελέγχουν για τυχόν παράνομη αποβίβαση μεταναστών στα παράλια της Κρήτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση