HomeΚΡΗΤΗ«Δεν το βάζει εύκολα κάτω ο Πέτρος» – Τι λέει ο Π. Ινιωτάκης για την επίθεση

«Δεν το βάζει εύκολα κάτω ο Πέτρος» – Τι λέει ο Π. Ινιωτάκης για την επίθεση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγες μέρες μετά την φονική επίθεση που δέχθηκε ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Πέτρος Ινιωτάκης, ανοίγει το σπίτι του – στο οποίο αναρρώνει – και δέχεται τους δημοσιογράφους της πόλης για να μιλήσει για τον σοβαρό τραυματισμό του αλλά και τις αιτίες που κρύβονται πίσω απ’ αυτόν.

Στο πρόσωπό του είναι ορατά τα σημάδια της δολοφονικής επίθεσης από το βράδυ της Τρίτης (δείτε εδώ) ωστόσο ο ίδιος φαίνεται να παραμένει δυνατός και αναφέρει σε όλους τους τόνους ότι «δεν το βάζει εύκολα κάτω ο Πέτρος».

«Δεν το βάζει εύκολα κάτω ο Πέτρος. Και είναι η αγάπη του κόσμου και των φίλων μου που μου δίνει κουράγιο. Το Ηράκλειο θα το αλλάξουμε, γιατί δεν μας αρέσει να είναι η νύχτα πάνω από την ημέρα. Δεν θα αφήσουμε τον φόβο αλλά και τις σκιές πάνω απ’ αυτήν την πόλη. Γι’ αυτό εκείνοι που με χτύπησαν έκαναν  λάθος και θα το καταλάβουν σύντομα. Είναι επιλογή μου σήμερα να δείξω το πρόσωπό μου σε όλους αλλά και να μιλήσω για να καταλάβουν ότι η απάντηση θα δοθεί από τις ενεργές δυνάμεις τις κοινωνίας που είναι παρόντες και δεν πρόκειται να αφήσουν όλο αυτό το θέμα να περάσει έτσι», επεσήμανε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Πέτρος Ινιωτάκης.

Ήταν τυφλό και επαγγελματικό χτύπημα

Τις τραγικές στιγμές που πέρασε το βράδυ της περασμένης Τρίτης στην οδό Ευρώπης περιέγραψε στους δημοσιογράφους ο κ. Ινιωτάκης.

«Ήταν ένα τυφλό χτύπημα που σε καμία των περιπτώσεων δεν θα δεχθώ ότι το έκανε Κρητικός. Κανένας Κρητικός δεν θα χτυπήσει με τόση μανία κάποιον πισώπλατα. Ήταν ένα επαγγελματικό χτύπημα. Με είχαν παρακολουθήσει και ήξεραν την διαδρομή που έκαναν και με περίμεναν. Έφυγα από τη Λότζια και διέσχισα – όπως κάθε απόγευμα – την πλατεία του Αγίου Τίτου. Πήγα στην οδό Ευρώπης για να πάρω το αυτοκίνητό μου. Δυστυχώς εκείνο το βράδυ έτυχε ο δρόμος να είναι εντελώς άδειος και σκοτεινός. Με το που μπαίνω στο πάρκιγνκ δέχομαι το πρώτο χτύπημα. Ήταν απίστευτα βίαιο που έχασαν τον κόσμο, που λέμε. Δεν ήξερα τι με χτύπησε και από πού ήρθε. Στη συνέχεια δέχομαι 8 ακόμα περίπου χτυπήματα στο κεφάλι. Νόμιζα ότι οι δράστες ήταν δύο αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν ένας. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ένας ήταν ο άνδρας που με χτύπαγε με τόση ταχύτητα και με τα δύο του χέρια», επεσήμανε ο κ. Ινιωτάκης ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι «αυτή η επίθεση δεν ήταν ούτε για μήνυμα, ούτε για προειδοποίηση. Ήταν μία άψογα οργανωμένη φονική επίθεση που στόχο είχε να μείνω σιωπηλός. Ούτε σιωπηλός θα είμαι, ούτε φοβισμένος ούτε σε καμία των περιπτώσεων να σταματήσω να κάνω αυτό που πρέπει να κάνω στο δήμο Ηρακλείου».

«Γιατί δεν σταματάς, θέλεις να με σκοτώσεις;»

Ο δράστης που κρύβεται πίσω από την επίθεση του Πέτρου Ινιωτάκης δεν μίλησε καθόλου κατά την διάρκεια της… αποστολής του.

«Φοβήθηκα πραγματικά ότι δεν θα υπάρχει επιστροφή. Ήταν τέτοια η βιαιότητα και η ένταση που πίστευα ότι δεν θα σταματήσει. Και μάλιστα αυτό του είπα κάποια στιγμή: «Δεν σταματάς ρε κ… παιδο, θέλεις να με σκοτώσεις;» αλλά εκείνος ούτε σταμάταγε ούτε μίλησε καθόλου. Το μόνο που σκεφτόμουν εκείνη τη στιγμή ήταν η οικογένειά μου, τα παιδιά μου αλλά και οι γονείς μου που έτυχε και τους μιλούσα τότε στο τηλέφωνο», θυμάται ο κ. Ινιωτάκης.

«Ποτέ δεν χρησιμοποίησα βία»

Όσο έντονη πολιτική ζωή έχει ο Πέτρος Ινιωτάκης τόσο ήρεμη είναι η ζωή του γι’ αυτό ο ίδιος στις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους απέκρουσε τις αιτιάσεις περί «προσωπικών διαφορών» που έχουν ειπωθεί.

«Όσο έντονη κι αν είναι η πολιτική μου ζωή με σκληρές αντιπαραθέσεις τόσο ήσυχη είναι η οικογενειακή και προσωπική μου ζωή. Ποτέ και για κανέναν λόγο δεν έχω ενοχλήσει κανέναν και δεν με έχουν ενοχλήσει. Δεν υπάρχουν θέματα στην προσωπική μου ζωή που θα οδηγούσαν κάποιον να φτάσει στο σημείο να θέλει να με σκοτώσει. Πάντα είχα πολλά μέτωπα με αρκετές διαφορές πολιτικές όμως. Έμαθα τους αντιπάλους μου να τους κοιτάζω στα μάτια και να μην τους χτυπάω πισώπλατα. Ποτέ δεν χρησιμοποίησα βία στις όποιες αντιπαραθέσεις μου», επεσήμανε ο κ. Ινιωτάκης.

Σε εξέλιξη οι έρευνες

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για την διαλεύκανση του συγκεκριμένου περιστατικού αλλά και τον εντοπισμό των υπόπτων.

Οι άνδρες της αστυνομίας εξετάζουν πολύ προσεχτικά το βίντεο – ντοκουμέντο που έχουν στα χέρια τους (δείτε εδώ) ενώ δεν έχουν αποκλείσει τίποτε για την αιτία της δολοφονικής επίθεσης εξετάζοντας ακόμα και τις «προσωπικές υποθέσεις» του αντιδημάρχου.

Την ίδια ώρα, διερευνάται το τηλέφωνο του θύματος και οι κλήσεις που δέχθηκε και έκανε το τελευταίο διάστημα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση