HomeΚΡΗΤΗΈπεσαν οι υπογραφές – Ο Σκλαβενίτης επίσημα έχει το 60% του Χαλκιαδάκη

Έπεσαν οι υπογραφές – Ο Σκλαβενίτης επίσημα έχει το 60% του Χαλκιαδάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

22 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η αγορά του ποσοστού του 60% των μετοχών της Χαλκιαδάκης Α.Ε. που πήρε η εταιρία «Σκλαβενίτης» από την «Βερόπουλος».

Οι υπογραφές της συμφωνίας της εξαγοράς «έπεσαν» την περασμένη Παρασκευή με την επένδυση της «Σκλαβενίτης» να χρηματοδοτήθηκε με ιδια κεφάλαια ενώ ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος της συναλλαγής ήταν η Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως πρώτο είχε γράψει το cretapost, η εταιρία Σκλαβενίτη είχε στα σχέδιά της να κατέβει στην Κρήτη και συγκεκριμένα να συνεργαστεί με την εταιρία Χαλκιαδάκης (δείτε εδώ και εδώ).

Σύμφωνα με tanea.gr, με την παραπάνω εξαγορά, μετά και την πρόσφατη υπογραφή εξαγοράς του 100% των μετοχών της MAKRO Cash & Carry, η Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. διευρύνει περαιτέρω την παρουσία της εκτός Αθηνών, στην αγορά της Κρήτης, με στρατηγικό εταίρο την οικογένεια του Μηνά Χαλκιαδάκη.

Η Χαλκιαδάκης Α.Ε. διαθέτει σήμερα 38 καταστήματα στην Κρήτη, με κύκλο εργασιών κατά το 2013, 132 εκατ. ευρώ και απασχολεί 940 εργαζομένους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Την ίδια ώρα, ο κόσμος της Κρήτης περιμένει πώς και πώς να μπουν τα προϊόντα της «Σκλαβενίτη» στα ράφια της «Χαλκιαδάκη» βλέποντας με θετικό μάτι αυτόν τον «γάμο» (δείτε εδώ).

Διαφήμιση
Διαφήμιση