HomeΚΡΗΤΗΣπουδαστές της Kappa Studies γλύκαναν τους Κρητικούς

Σπουδαστές της Kappa Studies γλύκαναν τους Κρητικούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χιλιάδες λουκουμάδες παρασκεύασαν και πρόσφεραν δωρεάν σε εκατοντάδες πολίτες της Κρήτης σπουδαστές της Σχολής Kappa Studies της οικογένειας Καλαθάκη, σε μια προσπάθεια αναβίωσης του κρητικού εθίμου του Αγίου Ανδρέα του Τρυποτηγανά.

Με μεράκι και πολλή αγάπη, οι σπουδαστές της Σχολής Κappa Studies έφτιαξαν τους λουκουμάδες και τους προσέφεραν δωρεάν σε εκατοντάδες πολίτες και επισκέπτες, σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο.

Πάγκοι στήθηκαν στις τέσσερις μεγαλύτερες πόλεις του νησιού, με πολίτες και επισκέπτες να δοκιμάζουν φρεσκοψημένους λουκουμάδες, γεύση που λειτούργησε θετικά και στη διάθεσή τους, η οποία επηρεάζεται διαρκώς εξαιτίας της γενικότερης κρίσης, των φόρων και άλλων οικονομικών υποχρεώσεων.

Το άρωμα των φρεσκοψημένων λουκουμάδων ήταν έντονο σε κεντρικά σημεία στο Ηράκλειο, με μικρούς και μεγάλους να μπαίνουν στο… γλυκό πειρασμό.

Πρόκειται για μια δράση που έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια από τον Όμιλο του Θόδωρου Καλαθάκη, σε μια προσπάθεια αναβίωσης του κρητικού εθίμου του Αγίου Ανδρέα του Τρυπιοτηγανά, όπου παραδοσιακά οι νοικοκυρές έφτιαχναν το παραδοσιακό γλύκισμα.

Για την παρασκευή τους χρειάστηκαν 2,5 τόνοι μείγματος και 500 κιλά μέλι, με τους πολίτες να εύχονται τα καλύτερα στην οικογένεια Καλαθάκη, η οποία προχωρεί σε διάφορες εκδηλώσεις αγάπης και προσφοράς προς το συνάνθρωπο, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση