HomeΚΡΗΤΗ«Επέλαση» Γερμανών και Ρώσων στην Κρήτη για 5.000 εξοχικές κατοικίες

«Επέλαση» Γερμανών και Ρώσων στην Κρήτη για 5.000 εξοχικές κατοικίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εξαιρετικά αυξημένο ενδιαφέρον για την απόκτηση εξοχικής κατοικίας στην Κρήτη, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας με τουριστική κίνηση, επιδεικνύουν πολλοί ευρωπαίοι και όχι μόνο που επιδιώκουν να αποκτήσουν ένα μόνιμο ορμητήριο για τις θερινές διακοπές τους στη χώρα μας. Κυρίως οι Γερμανοί, και γενικότερα οι γερμανόφωνοι «ονειρεύονται» ένα εξοχικό με θέα το Κρητικό ή το Λιβυκό πέλαγος, ενώ αντίστοιχο ενδιαφέρον δείχνουν και οι Ρώσοι, παρά την Ουκρανική κρίση.

Το γεγονός αυτό, αναμένεται να προκαλέσει ανασχετικό φαινόμενο στην καθίζηση που είχε υποστεί ο τομέας της κτηματαγοράς στη χώρα μας, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί και μάλιστα, όπως τονίζεται σε σχετικό δημοσίευμα του ιστότοπου imerisia.gr, πολλοί είναι εκείνοι που δηλώνουν ότι «η ανάσταση θα έρθει από την εξοχική κατοικία». Το ενδιαφέρον των ξένων για την αγορά ακινήτου στην Κρήτη, και τα άλλα ελληνικά νησιά τροφοδοτείται ως επί το πλείστον από τις δελεαστικές τιμές, δεδομένου ότι το κόστος για μια παραθεριστική κατοικία έχει μειωθεί πλέον κατά 50%.

img_2
Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ελληνική Στατιστική Αρχή, και τα οποία επικαλείται η σχετική ανάρτηση, από τα οποία προκύπτει ότι περίπου 50.000 εξοχικές κατοικίες στην Κρήτη, τη Ρόδο, τα νησιά του Ιονίου, τις Κυκλάδες, την Πελοπόννησο και τη Χαλκιδική, παραμένουν απούλητες και αναζητούν υποψηφίους αγοραστές. Ειδικά για την Κρήτη, έχουν καταγραφεί έως και 5.000 νεόδμητα εξοχικά που δεν έχουν πουληθεί, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός σε πανελλαδικό επίπεδο εντοπίζεται στην Πάρο, με 6.000 απούλητες εξοχικές κατοικίες. Από το σύνολο των κενών εξοχικών στην Ελλάδα, υπολογίζεται ότι το 18% βρίσκεται στην Κρήτη.

Όλοι θέλουν… Κρήτη

Πέρα όμως από τους Γερμανούς και τους Ρώσους, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα εξοχικά επιδεικνύουν επίσης Σκανδιναβοί, Λιβανέζοι, Άραβες, ελάχιστοι Αμερικανοί αλλά και Κινέζοι. Σε μία αύξουσα αξιολόγηση, πρώτοι σε ενδιαφέρον για την απόκτηση εξοχικού στην Κρήτη κατατάσσονται οι Ρώσοι και οι Γερμανοί, ενώ οι Κινέζοι απευθύνονται σε μεγάλα κτηματομεσιτικά γραφεία της Αθήνας ζητώντας κυρίως συγκροτήματα εξοχικών κατοικιών.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση