HomeΚΡΗΤΗΜε το πλοίο της γραμμής έφυγαν οι πρώτοι μετανάστες

Με το πλοίο της γραμμής έφυγαν οι πρώτοι μετανάστες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το πρώτο “κύμα” μεταναστών έφυγε σήμερα από την Ιεράπετρα και την Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost 144 από τους 591 μετανάστες αναχώρησαν σήμερα το απόγευμα με συνοδεία αστυνομικών και ειδικές κλούβες από το κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας και μεταφέρθηκαν στο Ηράκλειο.

Μπήκαν στα πλοία της γραμμής και ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την Αθήνα.

Πρόκειται για τους μετανάστες οι οποίοι κατάγονται από το Ιράν, το Ιράκ και το Αφγανιστάν και όπως είχε αποφασιστεί το επόμενό τους «σπίτι» για λίγο καιρό θα είναι τα Κέντρα Μεταναστών της Αθήνας.

Οι υπόλοιποι μετανάστες που κατάγονται από τη Συρία παραμένουν ακόμα στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ιεράπετρας με τις αστυνομικές αρχές να εξετάζουν τα χαρτιά τους και να τους ταυτοποιούν.

METANASTES (4)

Καταπέλτης η Εισαγγελέας

Το «τίμημα» του νόμου πλήρωσαν οι επτά, που έχουν καταδειχθεί ως μέλη του πληρώματος, και θα συνόδευαν τους μετανάστες στην Ιταλία. Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελέας στα επτά μέλη του πληρώματος του πλοίου «Baris», συριακής καταγωγής ηλικίας από 30 έως 55 ετών.

Όπως έγινε γνωστό οι περίπου 600 μετανάστες πλήρωσαν από 3000 έως 6500 ευρω ο καθένας για αυτό το ταξίδι, που δεν κατέληξε ποτέ στην Ιταλία. Οι Σύριοι μετανάστες μέσα στο μήνα πρέπει να απελαθούν ενώ οι υπόλοιποι θα φιλοξενηθούν σε κέντρα φιλοξενίας μεταναστών (δείτε εδώ).

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση