HomeΚΡΗΤΗΑπόφοιτος ΤΕΙ… ετών 56

Απόφοιτος ΤΕΙ… ετών 56

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με το πτυχίο στο χέρι, 243 απόφοιτοι του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Κρήτης είναι πλέον και επίσημα επιστήμονες.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο 56χρονος Αριστοτέλης Γαβριλάκης, ο οποίος με πείσμα και μεράκι για αυτό που αγαπά σπούδασε στα χρόνια της κρίσης, κατακτώντας το στόχο του.

Μέσα στην αβεβαιότητα των καιρών, νέοι αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία μιλούν στο φακό της «ΚΡΗΤΗ TV» για τις προσδοκίες τους και τα όνειρά τους. Την ίδια ώρα, πάντως, ο πρωτογενής τομέας ανεβαίνει στη λίστα των επαγγελματικών προτιμήσεων τα τελευταία χρόνια λόγω και της κρίσης, με πολλούς να στρέφονται στη φύση αναζητώντας εκεί την τύχη τους.

Ο κύριος Αριστοτέλης είναι η ζωντανή απόδειξη ότι οι… σπουδές χρόνια δεν κοιτούν. Αν έχεις θέληση όλα μπορείς να τα καταφέρεις. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει και δείχνει το δρόμο σε αυτούς που λένε ότι όλα έχουν χαθεί. 56 χρονών σήμερα και σπούδασε στα χρόνια της κρίσης, ενώ κατάφερε να ολοκληρώσει τις σπουδές του σε 4 χρόνια, με πείσμα και με τη δύναμη της θέλησης, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του και τις δύο κόρες του, που επίσης σπουδάζουν, να τον στηρίζουν σε κάθε του βήμα.

Δεν είναι όμως μόνο ο κύριος Αριστοτέλης. Ακόμα 243 απόφοιτοι του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Κρήτης ορκίστηκαν και είναι πλέον επιστήμονες της φύσης και με τη βούλα. Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα επαγγελματικά, με την ελπίδα ότι οι ευκαιρίες θα είναι περισσότερες και με το δεδομένο ότι είναι ένα από τους ακρογωνιαίους λίθους της ανάπτυξης της Ελλάδας και της Κρήτης.

 

Ο πρώτος!

Είναι ο πρώτος των πρώτων. Αγαπά τη φύση και για αυτό επέλεξε αυτό το επάγγελμα. Είναι ο Στέλιος από τη Λευκωσία της Κύπρου και είναι πλέον τεχνολόγος γεωπόνος. Και στην Κύπρο η κατάσταση είναι αβέβαιη, όμως εκείνος θα επιστρέψει στη Λευκωσία και θα διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και με αισιοδοξία, όλοι οι απόφοιτοι ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο, παρά τους ενδοιασμούς τους και την αβεβαιότητα σε μία χώρα που ταλαιπωρείται εδώ και χρόνια από την ανεργία, με τον πρωτογενή τομέα να είναι πλέον υψηλά στη λίστα των προτιμήσεων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση