HomeΚΡΗΤΗΣτον εισαγγελέα το πλήρωμα του «Baris» – Ελεύθεροι οι… αντάρτες

Στον εισαγγελέα το πλήρωμα του «Baris» – Ελεύθεροι οι… αντάρτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγούνται τα 7 μέλη του πληρώματος που συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στο φορτηγό πλοίο «Baris» που μετέφερε τις 595 ψυχές.

Οι άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος τους συνέλαβαν χθες, όταν ολοκληρώθηκε η ρυμούλκηση του πλοίου έξω από το λιμάνι της Ιεράπετρας.

Οι 7 άνδρες έχουν ηλικία από 30 έως 50 ετών ενώ σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η δικογραφία με την οποία παραπέμπονται στον εισαγγελέα περιλαμβάνει κατηγορίες για έκθεση σε κίνδυνο και παράνομη μεταφορά με σκοπό το κέρδος.

Και οι 7 δήλωσαν ότι κατάγονται από την Συρία ενώ οι δύο που είχαν κατηγορηθεί ως διακινητές (δείτε εδώ) δεν ισχύει καθώς δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία.

Την ίδια ώρα, ελεύθεροι έχουν αφεθεί οι 12 «αντάρτες» που χθες το μεσημέρι δημιούργησαν μία μικροένταση καθώς αρνήθηκαν να κατέβουν από το πλοίο ζητώντας από τις ελληνικές αρχές να τους στείλουν στην Ιταλία (δείτε εδώ).

METANASTES (13)METANASTES (9) METANASTES (8) METANASTES (7) METANASTES (6) METANASTES (5) METANASTES (4) METANASTES (3) METANASTES (2) METANASTES (1) 230434METANASTES (11) METANASTES (10)

Στο κλειστό γυμναστήριο οι μετανάστες

Οι 12 «αντάρτες» βρίσκονται μαζί με τους υπόλοιπους μετανάστες στο κλειστό Γυμναστήριο της Ιεράπετρας, σιτίζονται κανονικά ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για το μέλλον τους. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και ο εμβολιασμός των παιδιών για πολιομυελίτιδα (δείτε εδώ).

Στην Ιεράπετρα βρίσκονται εκπρόσωποι του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες προκειμένου να εποπτεύσουν την διαδικασία ελευθέρωσης των μεταναστών που κατάγονται από τη Συρία.

Πρόκειται για περίπου 350 μετανάστες με τις τελευταίες πληροφορίες ν’ αναφέρουν ότι αύριο θ’ αρχίσει η αναχώρησή τους.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση