HomeΚΡΗΤΗAποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι μετανάστες – Ακολούθησαν συλλήψεις

Aποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι μετανάστες – Ακολούθησαν συλλήψεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι πρώτοι που αποβιβάστηκαν από το πλοίο “Baris” ήταν αυτοί που είχαν άμεση ανάγκη για νοσηλεία, οι δύο μαχαιρωμένοι και δεκαπέντε γυναικόπαιδα, που η κατάσταση της υγείας τους χαρακτηρίστηκε άσχημη.  Οι εθνικότητες των μεταναστών είναι  από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Στο σημείο αυτό χρειάζεται να σημειωθεί πως χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η αερομεταφορά της εγκύου από το πλοίο και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο ΠΑΓΝΗ (δείτε εδώ)

Αργά το απόγευμα σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποβίβασης των μεταναστών από το πλοίο, το οποίο από τις 10 το πρωί σήμερα βρίσκεται ένα  ναυτικό μίλι ανοιχτά της Ιεράπετρας μετά από την μαραθώνια ρυμούλκησή του από την φρεγάτα «Ύδρα» του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο πρώτος απολογισμός έδειξε πως επέβαιναν συνολικά 595 άτομα εκ των οποίων 396 άντρες, 99 γυναίκες και 100 παιδιά. Στη συνέχεια οι λιμενικοί προχώρησαν στη σύλληψη 21 ατόμων από τους οποίους επτά είναι πλήρωμα, δώδεκα προκάλεσαν αναταραχή (δείτε εδώ) και δύο κουρδικής καταγωγής φέρονται ως διακινητές. Παρ’ όλα αυτά οι λιμενικοί μετά από έρευνα στο καράβι δεν ανακάλυψαν οπλισμό.

230361

Η φιλοξενία

Οι μετανάστες φιλοξενούνται στο Κλειστό Γυμναστήριο Ιεράπετρας με πρώτο μέλημα τα παιδιά να εμβολιαστούν για πολιομυελίτιδα.

«Ο μεγαλύτερος αριθμός των μεταναστών είναι από τη Συρία και εκεί υπάρχει πολιομυελίτιδα. Γι’ αυτόν τον λόγο η πρώτη κίνηση είναι τα παιδιά να εμβολιαστούν για πολιομυελίτιδα», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο κ. Ευσταθίου ο οποίος παράλληλα επεσήμανε ότι «οι Σύριοι, σύμφωνα με τις παγκόσμιες οδηγίες του ΠΟΥ και του ΟΗΕ θα αφεθούν ελεύθεροι. Οι μετανάστες όμως που δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα θα μεταφερθούν στα κέντρα προσωρινής κράτησης και φύλαξης που έχουμε».

Από χθες το Κλειστό Γυμναστήριο της Ιεράπετρας είναι έτοιμο για να δεχθεί τον μεγάλο αυτό αριθμό των μεταναστών.

«Αυτή τη στιγμή το κλειστό Γυμναστήριο μπορεί να φιλοξενήσει αυτούς τους μετανάστες. Υπάρχει νερό, θέρμανση και όλα όσα χρειάζονται οι άνθρωποι ενώ θα υπάρχει φρούρηση του χώρου από τις αστυνομικές δυνάμεις», επεσήμανε ο δήμαρχος της Ιεράπετρας, Θεοδόσης Καλαντζάκης.

230366

Διαφήμιση
Διαφήμιση