HomeΚΡΗΤΗΗ ένωση γονέων δίπλα στον αγώνα των μαθητών

Η ένωση γονέων δίπλα στον αγώνα των μαθητών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χιλιάδες λαού στους δρόμους του Ηρακλείου ! Αγωνιζόμενοι μαθητές, απεργοί εκπαιδευτικοί και γονείς, τα ταξικά συνδικάτα. Όλοι μια γροθιά στον αγώνα για το δικαίωμα στη μόρφωση, στην υγεία, στη δουλειά, με μισθούς για ζωή με αξιοπρέπεια.

Ούτε οι απειλές, ούτε οι εισαγγελικοί εκφοβισμοί και οι γνωστοί «αγανακτισμένοι» στάθηκαν εμπόδιο στη θέληση των μαθητών να δώσουν ξανά και ξανά το μήνυμα «δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε», «έξω οι πολυεθνικές από τα σχολειά μας», «η τρομοκρατία δεν θα περάσει» !

Οι γονείς, στην πλειοψηφία τους άνθρωποι που αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους, άνεργοι, απλοί εργάτες, υπάλληλοι, μικροεπαγγελματίες, αγρότες, ήταν εκεί. Για πρώτη φορά με το δικό τους μαζικό μπλοκ, έδιναν το μήνυμα ότι είναι στην ίδια συχνότητα με τους στόχους και τα αιτήματα της μαθητιώσας νεολαίας «ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ», «κατάργηση της τράπεζας θεμάτων», «μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών» «κάλυψη όλων των κενών στις ειδικότητες των ΕΠΑΛ και τα τμήματα ένταξης, βιβλία, εργαστήρια και χρηματοδότηση της μεταφοράς τους».

Όλα αυτά μαζί με τη φωνή των εργατών «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», γνωρίζοντας οι ίδιοι καλύτερα, τι σημαίνει να μην μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους, να μην μπορούν πληρώσουν φόρους, χαράτσια, φως και νερό.

Το σημερινό μεγαλειώδες απεργιακό – μαθητικό συλλαλητήριο δείχνει την ανάγκη και αναδεικνύει την απαίτηση για συνέχιση του αγώνα, αξιοποιώντας από κοινού, γονείς και μαθητές, διάφορες πολύμορφες δράσεις μέχρι την τελική νίκη, διότι

η πιο όμορφη θάλασσα

είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμα ταξιδέψει…

Τις πιο όμορφες μέρες μας

ακόμα δεν τις έχουμε ζήσει…

Διαφήμιση
Διαφήμιση