HomeΚΡΗΤΗ«Παρέλυσε» το κέντρο του Ηρακλείου – Μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της πανελλαδικής απεργίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

«Παρέλυσε» το κέντρο του Ηρακλείου – Μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της πανελλαδικής απεργίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δυναμική ήταν η συμμετοχή των Ηρακλειωτών στα συλλαητήρια που διοργανώθηκαν σε τοπικό επίπεδο με αφορμή την πανελλαδική πανεργατική απεργία που προκηρύχθηκε από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, με αφορμή τη συνεχιζόμενη οικονομική ύφεση, τη σκληρή φορολογία, αλλά και τις επικείμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Κατά τα … ειωθότα, στο Ηράκλειο διοργανώθηκαν δυο πορείες διαμαρτυρίας, η μία από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και το σύνολο σχεδόν των σωματείων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, και η δεύτερη από το ΠΑΜΕ.

POREIA MATHITES

Παράλληλα όμως, στους δρόμους βγήκαν και οι μαθητές οι οποίοι διαμαρτύρονται για την Τράπεζα Θεμάτων και τις αλλαγές στη λειτουργία του λυκείου.

POREIA APERGIA4 POREIA APERGIA5

Η συγκέντρωση του ΕΚΗ ξεκίνησε στις 10 το πρωί στη λεωφόρο Δημοκρατίας, με τους απεργούς, ακολουθώντας τη συνήθη διαδρομή στο κέντρο της πόλης να καταλήγουν στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας.

pame poreia

Η πορεία διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ ξεκίνησε με την προσυγκέντρωση στα Λιοντάρια στις 11:30 το πρωί, ενώ και οι μαθητές διαδήλωναν στη δική τους ανεξάρτητη  κινητοποίηση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στη λεωφόρο Δικαιοσύνης, οι μαθητές ενώθηκαν με τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, και ο κύριος όγκος της πορείας κατευθύνθηκε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης στη λεωφόρο Κνωσού.

poreia pame

Οι διοργανωτές και των δύο κινητοποιήσεων, όπως επίσης και εκπρόσωποι των μαθητών εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή και τον παλμό των διαδηλώσεων.

Σε ικανοποιητικά επίσης ποσοστά κινείται και η συμμετοχή των εργαζομένων στην πανελλαδική απεργία.

POREIA APERGIA2

POREIA APERGIA3

Διαφήμιση
Διαφήμιση