HomeΚΡΗΤΗΑγκυροβόλησε το πλοίο με τους 700 μετανάστες – Τους δίνονται οι πρώτες βοήθειες

Αγκυροβόλησε το πλοίο με τους 700 μετανάστες – Τους δίνονται οι πρώτες βοήθειες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ierapetraΛίγο πριν τις 8 το πρωί το φορτηγό πλοίο «Baris» που μεταφέρει τους 700 περίπου μετανάστες αγκυροβόλησε λίγα μέτρα έξω από το λιμάνι της Ιεράπετρας.

Η ρυμούλκησή του στέφθηκε με επιτυχία από τη φρεγάτα «Ύδρα» του Πολεμικού Ναυτικόυ ενώ επιβιβάστηκαν οι άνδρες της Μονάδος Υποβρύχιων Καταστροφών, που σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησαν σε συλλήψεις 10 ατόμων που είναι μέλη του πληρώματος.

Επίσης στο πλοίο επιβιβάστηκαν  και γιατροί με διασώστες.

PLOIO2Όπως ήδη έχει αναφέρει το cretapost, οι γιατροί με τους διασώστες και του Σαμαρείτες αναλαμβάνουν πάνω στο πλοίο τον αρχικό έλεγχο των μεταναστών για να τους παράσχουν τις πρώτες βοήθειες αλλά και να εξακριβώσουν αν εμφανίζουν σημάδια κάποιας λοιμώδους νόσου (δείτε εδώ).

ploio6Αυτή η διαδικασία αναμένεται να είναι χρονοβόρα εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των μεταναστών – 700 άνθρωποι μεταξύ αυτών και 200 γυναικόπαιδα – γι’ αυτό και θα τους προσφερθεί ζεστό ρόφημα αλλά και ένα γεύμα πάνω στο πλοίο.

αρχείο λήψηςΜόλις ολοκληρωθεί ο ιατρικός έλεγχος από τους ειδικούς οι μετανάστες αναμένεται να πάνε σε πρώτη φάση στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας που είναι έτοιμο για την προσωρινή φιλοξενία τους.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο νοσηλεύεται η 34χρονη έγκυος που χθες νωρίς το μεσημέρι υπέστη αιμορραγία και χρειάστηκε η αερομεταφορά της από το πλοίο στο νοσοκομείο (δείτε εδώ).

Η έγκυος γυναίκα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ και είναι καλά στην υγεία της.

 

tsokas

Ο Α. Γρηγοράκης στην Ιεράπετρα

Στην Ιεράπετρα, όπου ήδη βρίσκεται και παρέχει τις υπηρεσίες του κλιμάκιο επαγγελματιών υγείας των υγειονομικών μονάδων, έχουν μεταβεί ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Αντώνης Γρηγοράκης και ο Υποδιοικητής Γιώργος Λυρώνης.

Η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης υπό την καθοδήγηση  του Εθνικού  Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας είναι σε ετοιμότητα και σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τους εθελοντές για τη διάσωση και την υγειονομική υποστήριξη των λαθρομεταναστών.

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση