HomeΚΡΗΤΗΕΙΥΗ: Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους μαθητές!

ΕΙΥΗ: Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους μαθητές!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αυξανόμενη συμμετοχή  συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών. Κάθε μέρα πιο πολλοί Μαθητές, πιο πολλοί Δάσκαλοι αλλά και οι Γονείς συμμετέχουν στον αγώνα ενάντια στο νέο σχολείο.

Η κυβέρνηση εφαρμόζοντας  το δόγμα της το ‘νόμος και τάξη’ τρομοκρατεί και απειλεί τους μαθητές που παλεύουν ώριμα και συνειδητά για το παρόν και το μέλλον τους αρχικά με διευθυντές, έπειτα με ‘αγανακτισμένους’ και στη συνέχεια με αυτεπάγγελτη εισαγγελική παρέμβαση. Ζητάει η αστυνομία από τους διευθυντές γυμνασίων και λυκείων να γίνουν κοινοί καταδότες, να δώσουν ονόματα 15μελών , μαθητών που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, γονιών και καθηγητών!!!  Είμαστε στο πλευρό αυτών των Διευθυντών, που υψώνουν ανάστημα και αρνούνται αυτό το ρόλο και καλούμε όλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Η συγκυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει με κάθε μέσο τη διάλυση του δημόσιου – δωρεάν σχολείου. Να κόψει το δρόμο της μόρφωσης στα παιδιά μας κάνοντας τα ‘εργάτες φτηνούς’.

Δεν είδαμε καμία εισαγγελική δίωξη σε αυτούς που στερούν τη μόρφωση στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Δεν είδαμε τόσο καιρό καμία ανάλογη ευαισθησία για τις χιλιάδες χαμένες ώρες λόγω των κενών, για την έλλειψη χρημάτων, για το κλείσιμο σχολείων, για τα ακατάλληλα κτίρια. Αντίθετα είδαμε με απίστευτο θράσος να ζητάνε από άνεργους εκπαιδευτικούς να δουλέψουν εθελοντικά στα σχολεία για να καλυφθούν τα κενά!!! Κάνουν την επίσημη αρχή για την δουλειά με αμοιβή… μόρια.

Δεν μπορούμε να ζήσουμε με ψίχουλα! Δεν ανεχόμαστε να αμείβεται κανείς εργαζόμενος  με μόρια!

Καλούμε κάθε συνάδελφο να συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου και στην απεργιακή κινητοποίηση στις 10:00 στην πλατεία Ελευθερίας με το ΠΑΜΕ. Καλούμε κάθε συνάδελφο να σταθεί δίπλα στους μαθητές.

Γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, εργατικά σωματεία, λαϊκές επιτροπές έχουμε υποχρέωση να παλέψουμε και να Διεκδικήσουμε το δικαίωμα στη ζωή, στη μόρφωση και στη δουλειά. Αντιμαχόμαστε τη φτώχεια, τη σύγχρονη βαρβαρότητα της ανεργίας, των πλειστηριασμών, των χαρατσιών και της εκμετάλλευσης.

Καμία ποινικοποίηση των αγώνων που αποφασίζουν οι μαθητές.

Να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους μαθητές.

Να μην περάσει η προσπάθεια τρομοκράτησης!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΤΙΣ 10:00 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση