HomeΚΡΗΤΗΣτο πλευρό του Π. Ινιωτάκη όλη η Κρήτη

Στο πλευρό του Π. Ινιωτάκη όλη η Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από την στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του αντιδημάρχου, Πέτρου Ινιωτάκη όλοι οι φορείς στάθηκαν στο πλευρό του ενώ καταδίκασαν την συγκεκριμένη πράξη.

Σταύρος Αρναουτάκης, περιφερειάρχης Κρήτης: «Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την δολοφονική επίθεση σε βάρος του Αντιδημάρχου Ηρακλείου Πέτρου Ινιωτάκη ,αλλά και κάθε μορφής βίας.

Τέτοιες πράξεις απ’ όπου  και αν προέρχονται θυμίζουν άλλες εποχές και είναι καταδικασμένες στην συνείδηση του λαού.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον Πέτρο Ινιωτάκη ,όπως και την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης από τις αρμόδιες αρχές με την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων».

Β. Λαμπρινός, δήμαρχος Ηρακλείου: «Ο αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης ,εδέχθη σήμερα το απόγευμα σκληρή και άνανδρη επίθεση από άγνωστους δράστες.

Καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονική αυτή επίθεση και αναμένω από την αστυνομία να προχωρήσει τάχιστα στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου: Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου στη χθεσινή του συνεδρίαση ασχολήθηκε με την δολοφονική επίθεση στο μέλος του και αντιδήμαρχο Ηρακλείου, κ. Πέτρο Ινιωτάκη, και εξέδωσε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου καταδικάζει ομόφωνα την άνανδρη και δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από άγνωστους δράστες, το μέλος του και αντιδήμαρχος, Πέτρος Ινιωτάκης.

Ζητά από την Ελληνική Αστυνομία να προχωρήσει τάχιστα στον εντοπισμό και στη σύλληψη των δραστών, που χτύπησαν στο κέντρο της πόλης στέλεχος της Δημοτικής Αρχής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την ομόθυμη συμπαράστασή του στον Πέτρο Ινιωτάκη και στέκεται στο πλευρό του, αλλά και της οικογένειάς του, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Στο Ηράκλειο απαιτείται να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων και τούτο επιβάλει την επαναλειτουργία αστυνομικού τμήματος στο κέντρο της πόλης».

ΠΕΔ Κρήτης: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Κρήτης  καταδικάζει την άνανδρη δολοφονική επίθεση κατά του μέλους του και αντιδημάρχου Ηρακλείου, κ. Πέτρου Ινιωτάκη, και ζητά την άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης από την Αστυνομία. Εύχεται ταχεία ανάρρωση στον κ. Ινιωτάκη και γρήγορη επιστροφή στα καθήκοντά του».

Λ. Αυγενάκης, βουλευτής Ηρακλείου: «Καταδικάζω με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Αντιδημάρχου Ηρακλείου κ. Πέτρου Ινιωτάκη και εύχομαι ταχεία ανάρρωση.  Τέτοιες ενέργειες είναι προσβολή κατά των δημοκρατικών μας θεσμών και είμαι βέβαιος ότι η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει το καθήκον της.»

Διακάκη Μαρία, βουλευτής Ηρακλείου: «Η δολοφονική επίθεση κατά του αντιδημάρχου Ηρακλείου κ. Πέτρου Ινιωτάκη δεν μπορεί παρά να βρει κάθε δημοκρατικό πολίτη αντίθετο. Οι πρακτικές της βίας δεν έχουν θέση στην πόλη μας. Καταδικάζω με τον πιο απερίφραστο τρόπο την άνανδρη επίθεση στον αντιδήμαρχο και δηλώνω την αμέριστη συμπαράστασή μου στο πρόσωπό του».

Γ. Κουράκης, πρώην δήμαρχος Ηρακλείου, επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες»: Τα μέλη και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ηρακλείου «Ανοιχτοί Ορίζοντες» εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους και καταδικάζουν απερίφραστα την πράξη βίας κατά του αντιδημάρχου Ηρακλείου κ.Πέτρου Ινιωτάκη. Εκφράζουμε τη συμπάθεια και συμπαράστασή μας στον αντιδήμαρχο και ευχόμαστε σύντομα να επανέλθει στα καθήκοντά του.

Ενεργοί Πολίτες Ηρακλείου, δημοτική παράταξη: “Οι “Ενεργοί Πολίτες” καταδικάζουν απερίφραστα την άνανδρη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους, νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας και Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Ηρακλείου,  Πέτρος Ινιωτάκης.

Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο βρέθηκε από τις πρώτες στιγμές ο επικεφαλής της κίνησης και δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Λυγερός εκφράζοντας τον αποτροπιασμό για το συμβάν και την συμπαράστασή του στον αντιδήμαρχο”.

Άμεση Δημοκρατία, δημοτική παράταξη Ηρακλείου: «Σε μία πόλη με πλούσια ιστορική και πολιτιστική διαδρομή ,ενέργειες όπως αυτή της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του αντιδημάρχου Ηρακλείου κ. Πέτρου Ινιωτάκη είναι άκρως καταδικαστέες και προκαλούν τον αποτροπιασμό μας.

Αυτή η πόλη αξίζει να είναι υπόδειγμα ασφάλειας και ευνομίας, και προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε.

Ευχόμαστε ολόψυχα στον κ. Ινιωτάκη ταχεία ανάρρωση».

Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου, δημοτική παράταξη: “Καταδικάζουμε απερίφραστα την δολοφονική επίθεση σε βάρος του αντιδημάρχου Ηρακλείου Ινιωτάκη Πέτρου και του ευχόμαστε ταχεία ανάρωση και γρήγορη επιστροφή στην οικογένειά του, στα καθήκοντά του με νέες δυνάμεις”, σημειώνουν σε κοινή τους δήλωση οι κκ Μανώλης Συντυχάκης και Μιχάλης Κασαπάκης.

Κ. Μαμουλάκης, δήμαρχος Μαλεβιζίου: «Σύσσωμη η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου και εγώ προσωπικά, καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη, δολοφονική επίθεση σε βάρος του Αντιδημάρχου Ηρακλείου Πέτρου Ινιωτάκη.

Εκφράζουμε τον πλήρη αποτροπιασμό μας για την τρομοκρατική αυτή ενέργεια, δηλώνουμε αλληλέγγυοι, στο πλευρό του Πέτρου Ινιωτάκη και ευχόμαστε στον καλό φίλο και συνάδελφο ταχύτατη ανάρρωση.

Είμαστε δε απόλυτα βέβαιοι, ότι η αστυνομία θα εξιχνιάσει το συντομότερο δυνατόν την υπόθεση».

Γιώργος Αρμουτάκης, δήμαρχος Φαιστού:  «Άνανδρη και δολοφονική ή επίθεση που δέχτηκε εχθές το απόγευμα ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης. Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου και εύχομαι στο φίλο Πέτρο καλή ανάρρωση.»

Ν. Ανδρεαδάκης, δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου: «Αγαπητοί φίλοι, ένας φίλος και συνάδερφος ο αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης, δέχτηκε άνανδρη δολοφονική επίθεση από κάποια τσιράκια που προφανώς ήταν βολεμένα όλα αυτά τα χρόνια, και επειδή ο Πέτρος δε μασάει τα λόγια του, καταδίκασε όλα αυτά τα κακώς κείμενα που τα βλέπουμε και τα ακούμε όλοι μας , αλλά μετά ποιούμε την “νήσσαν”.

Πάντως η νέα δημοτική αρχή Ηρακλείου έχει τα κότσια να πολεμήσει τους ψευτόμαγκες και τα λαμόγια της νύχτας αλλά και τους αλητήριους και αδίστακτους επιχειρηματίες που νέμονταν και εκμεταλλεύονταν το δημόσιο χρήμα υπό την ανοχή κάποιων γνωστών- άγνωστων σε όλους μας. Αύριο Τετάρτη στις 6 το απόγευμα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας για καίρια θέματα. Είναι σωστό και προς τιμήν του Πέτρου το δημοτικό συμβούλιο να γεμίσει από κόσμο που θέλουν μια καθαρή ,τίμια και με αξιοπρέπεια πόλη. Για τα υπόλοιπα θα μας κρίνετε στην πενταετία. Για κάποιους ,ίσως πολλούς, η σιωπή είναι χρυσός για άλλους όμως όχι.

Ελάτε να αλλάξουμε την πόλη μας».

Τάσος Βάμβουκας, δήμαρχος Χανίων: “Εκφράζω την οργή μου για την άνανδρη επίθεση κατά της ζωής του Αντιδημάρχου Ηρακλείου, Πέτρου Ινιωτάκη. Είναι φανερό ότι πρόκειται για επίθεση συμφερόντων, που έχουν σκοπό να τρομοκρατήσουν τη νέα Δημοτική Αρχή Ηρακλείου για να εξυπηρετήσουν τα σκοτεινά συμφέροντά τους.

Είμαι βέβαιος ότι αυτό το δυσάρεστο γεγονός αντί να αποθαρρύνει, αντιθέτως θα ενδυναμώσει την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου.

Δηλώνω την αμέριστη συμπαράστασή μου στον φίλο μου, Πέτρο, και του εύχομαι καλή ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή”.

Δύναμη Πολιτών, δημοτική παράταξη: «Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Δύναμη Πολιτών» εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη, δολοφονική επίθεση σε βάρος του συναγωνιστή και Αντιδημάρχου Ηρακλείου Πέτρου Ινιωτάκη.

Πρόκειται για μια ωμή πράξη βίας, που περιφρονεί τις ανθρώπινες αξίες και προσβάλλει κατάφωρα τα ιδανικά της κοινωνίας μας. Το χτύπημα σε ένα εκλεγμένο εκπρόσωπο του Δήμου είναι χτύπημα στον ίδιο το θεσμό της Αυτοδιοίκησης. Είναι ένα χτύπημα σε βάρος της Δημοκρατίας.

Το μήνυμα που στέλνουμε είναι η ακόμη πιο ισχυρή δέσμευση όλων μας στην απαρέγκλιτη συνέχιση του έργου που γίνεται στο Δήμο Ηρακλείου. Η πορεία της δημοτικής αρχής όχι μόνο δεν θα ανακοπεί, αντιθέτως, θα είναι σταθερή, συνεχής και προσηλωμένη προς τις προγραμματισμένες κατευθύνσεις, ταγμένη μόνο στην εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου και του τόπου.

Ευχόμαστε στον συναγωνιστή μας Πέτρο Ινιωτάκη μια γρήγορη ανάρρωση και μια γρήγορη επιστροφή στις επάλξεις».

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου: « Το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου καταδικάζει την άνανδρη, βάναυση και δολοφονική επίθεση σε βάρος του αντιδημάρχου Ηρακλείου, Πέτρου Ινιωτάκη, που έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στο κέντρο του Ηρακλείου. Είμαστε συγκλονισμένοι από την αγριότητα της απεχθούς εγκληματικής πράξης σε βάρος ενός στελέχους της Αυτοδιοίκησης και καταθέτουμε την έντονη αγωνία μας για την προσπάθεια δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας.   Θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στον ίδιο και στους οικείους του. Του ευχόμαστε από καρδιάς ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στα καθήκοντά του. Τέτοιου είδους προκλητικές επιθέσεις δεν πρόκειται να κάμψουν τις ελεύθερες δημοκρατικές φωνές, ούτε να αποσταθεροποιήσουν την πολιτική και κοινωνική μας ζωή».

Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου, δημοτική παράταξη: «Το απόγευμα της Τρίτης 25 Νοεμβρίου, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης δέχτηκε δολοφονική επίθεση στο κέντρο της πόλης.

Το μαφιόζικου τύπου χτύπημα, παραπέμπει σε σκοτεινούς κύκλους, σε θύλακες ανομίας και εγκληματικότητας που θέλουν να κρατούν την πόλη και την κοινωνία σε ομηρία!

Το αντίδοτο σε τέτοιου τύπου πρακτικές βρίσκεται στην αλληλεγγύη και το πολιτικό θάρρος πολιτικών και πολιτών.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποτρόπαια εγκληματική πράξη και ευχόμαστε στον Πέτρο Ινιωτάκη πλήρη ανάρρωση και επιστροφή στα καθήκοντα που τον έταξε ο λαός του Ηρακλείου.

Εκφράζουμε την επιθυμία όλων, η αστυνομία να προβεί στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την απόδοση δικαιοσύνης και για  παραδειγματισμό».

Παύλος Μπαριτάκης, δήμαρχος Βιάννου: «Eκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Βιάννου σύσσωμης της τοπικής μας κοινωνίας, κι εγώ προσωπικά καταδικάζουμε την δολοφονική και άνανδρη επίθεση εναντίον του Αντιδημάρχου Ηρακλείου και συντοπίτη μας Πέτρου Ινιωτάκη.

Ως Δήμαρχος είμαι βαθύτατα συγκλονισμένος για το αποτρόπαιο αυτό γεγονός σε ένα στέλεχος της αυτοδιοίκησης, ένα ενεργό πολίτη του τόπου μας και εύχομαι στον φίλο και συντοπίτη μου Πέτρο ταχεία ανάρρωση, να επιστρέψει γερός και δυνατός στην οικογένεια του και να συνεχίσει απρόσκοπτα το σημαντικό έργο που έχει αναλάβει.

Η Πολιτεία τέλος οφείλει άμεσα να εξιχνιάσει την υπόθεση και όποιοι εμπλέκονται στο γεγονός να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη».

Γ. Ροκαδάκης, Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης: «Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο   την άνανδρη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου,  Πέτρος Ινιωτάκης. Τέτοιες πράξεις βίας  είναι καταδικαστέες και είμαι σίγουρος πως η έρευνα των αρμοδίων αρχών θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση, για τον εντοπισμό των δραστών. Το σύνολο της κοινωνίας απορρίπτει τέτοιου είδους πρακτικές από όπου και αν προέρχονται.

Εύχομαι στον Πέτρο Ινιωτάκη δύναμη, καλή ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στα καθήκοντά του».

ΟΕΒΕΝΗ: «Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. εκφράζει την συμπαράστασή της στον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου Πέτρο Ινιωτάκη και καταδικάζει απερίφραστα την απρόκλητη και ύπουλη επίθεση που δέχθηκε χθες Τρίτη, σε κεντρικό σημείο της πόλης μας.

Τέτοιες ενέργειες είναι προσβολή κατά των δημοκρατικών μας θεσμών.

Είναι χρέος της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης να βρεθούν οι δράστες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά».

Επιμελητήριο Ηρακλείου: «Το Επιμελητήριο Ηρακλείου καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο την άνανδρη και ύπουλη επίθεση που δέχτηκε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου,  Πέτρος Ινιωτάκης. Τέτοιες πράξεις περιορίζουν την ελεύθερη βούληση και τη δημοκρατία των πολιτών.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στα καθήκοντά του».

ΤΕΕ/ΤΑΚ: «Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΑΚ εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την ΑΝΑΝΔΡΗ και ΥΠΟΥΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ κατά του Πέτρου Ινιωτάκη, Αντιδημάρχου Ηρακλείου και τέως Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΑΚ και την καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο.

Η δολοφονική επίθεση παραπέμπει ευθέως σε μαφιόζικες πρακτικές του οργανωμένου εγκλήματος που θρέφεται από σκοτεινά συμφέροντα τα οποία εξυπηρετεί. Συμφέροντα που απειλούνται από τη στάση της νέας Δημοτικής Αρχής και της δράσης του Πέτρου Ινιωτάκη. Είναι χρέος της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης να βρεθούν οι δράστες κι οι ηθικοί αυτουργοί τους και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Χρέος απέναντι στην κοινωνία του νησιού και στη Δημοκρατία μας που δοκιμάζεται σκληρά αυτή την εποχή.

Το ΤΕΕ/ΤΑΚ και ο τεχνικός κόσμος της Ανατολικής Κρήτης, συγκλονισμένος απ’ την είδηση της επίθεσης, εύχεται ολόψυχα ταχεία ανάρρωση στο συνάδελφο Πέτρο, ένα γνήσιο μαχητή της ζωής και της δημοκρατίας για να επιστρέψει σύντομα ξανά με την ορμή που τον διακρίνει στην πρώτη γραμμή, εκεί όπου οι πολίτες του Ηρακλείου τον ανέδειξαν».

ΕΚΗ: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την άνανδρη δολοφονική επίθεση που δέκτηκε χθες ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στην οικογένεια και τα καθήκοντα του.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους αυτούς που επιδιώκουν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας και πόλωσης της κοινωνίας, ότι δεν θα βρουν απέναντι τους μόνο εμάς αλλά το σύνολο της κοινωνίας.

Τέτοιες ενέργειες είναι προσβολή κατά των Δημοκρατικών θεσμών και είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Αστυνομία θα εξιχνιάσει το συντομότερο δυνατό την υπόθεση».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ: «Κι  όμως  …  τούτη  η  ανακοίνωση  δεν  μπορεί  να  είναι  όπως  όλες  όσες  διαβάσαμε, γεμάτη χιλιοειπωμένα,  παχιά  και  τάχατες  βαθυστόχαστα λόγια …

Αυτή  η  ανακοίνωση  δεν  μπορεί  να  είναι  απλώς  και  μόνο  γενικόλογη  απαγγελτική καταγγελτική  κατάθεση  γεγονότων,  συνθηκών  και  καταστάσεων,  όχι  γιατί  αφορά  τον  Πέτρο  μας,  το  φίλο, το συναγωνιστή και συνάδελφο και επί δυο θητείες Πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΑΚ.  Ούτε γιατί το τυφλό χτύπημα καταφέρθηκε σ’ ένα πρόσωπο που η κοινωνία του  Ηρακλείου  το  τίμησε  με  την  ψήφο  της  και  την  εμπιστοσύνη  της  στις Αυτοδικοικητικές  Εκλογές.  Θα  ήταν  απλό  …  αλλά  δεν  θέλουμε  τις  απλουστεύσεις εύκολης κατανάλωσης, ούτε κι ο Πέτρος θα το ήθελε.

Δεν θα σταθούμε λοιπόν στο γεγονός, ούτε θέλουμε να συγκινήσουμε κανένα … για το  «σινάφι»  μας.  Θέλουμε  να αφυπνίσουμε  και να κινητοποιήσουμε  κάθε  σκεπτόμενη  ύπαρξη  σε  τούτο  τον τόπο  με όσα πιστεύουμε, με κατάθεση ψυχής …

Εμείς λοιπόν, καμιά σημασία δε δίνουμε για το αν η άνανδρη αυτή επίθεση έγινε για να φοβίσει τον Πέτρο ή είχε ακόμη πιο αποτρόπαιο σκοπό. Μικρή σημασία έχουν για μας  ακόμη  και  τα  επιδιωκόμενα  αποτέλεσμά  της.  Για  το  «πώς  και  το  γιατί»  οι  αρμόδιες  Αρχές  είμαστε  βέβαιοι  ότι  θα  κάνουν  καλά  τη  δουλειά  τους,  ερευνώντας  σε  βάθος  την υπόθεση  και  τιμωρώντας  τους ενόχους.

Αλλού εστιάζουμε και άλλους στόχους έχει η παρέμβασή μας, παρότι ο θυμός και η οργή μας κατακλύζει.

Δεν ξεχνάμε, όπως οι περισσότεροι κάνουν, ότι ο Πέτρος είναι και Αντιδήμαρχος ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ στο Δήμο Ηρακλείου και ανοιχτά πλέον φωνάζουμε

ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ

 Δεν μπορεί να γίνονται «στόχοι προς εξόντωση» όσοι έχουν όραμα, άποψη και  δράση  που  «δεν  αρέσει»  σε  κάθε  λογής  σκοτεινά  κέντρα.  Η  κοινωνία  μας πρέπει  να  είναι  πραγματικά  ανοικτή  σε  γνώμες,  ιδέες  και  πρακτικές  και  όχι αυτιστικά κλειστή σε ότι κατά «χρονική συγκυρία» είναι αποδεκτό ή κοινωνικά εύπεπτο.

 Δεν  μπορεί  να  ζούμε  σε  καθεστώς  τρομοκρατίας  εγκαθέτων,  για  το  τι  θα λέγεται, τι θα γράφεται ή τι θα γίνεται, γυρνώντας πίσω σε σκοτεινές εποχές και πρακτικές που θάφτηκαν  με αιματηρούς κοινωνικούς αγώνες.

 Δεν  μπορεί  στη  δημοκρατία  μας,  οι  αιρετοί  σε  κάθε  επίπεδο  να  γίνονται δέσμιοι  του  φόβου  και  τελικά  υπηρέτες  συμφερόντων.  Δεν  υπάρχει  καμιά προοπτική  κι  ελπίδα  για  το  μέλλον  μας,  αν  επικρατήσει  ξανά  ως  λογική  του ραγιά «γιατί τα ‘σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά …»

 Δεν μπορεί να μένουν λόγια κενά  όσα  συλλογικά  ή ατομικά εκφράζονται για την  καταδίκη  φαινομένων  βίας  και  ταυτόχρονα  η  αδράνειά  μας  να  τα  θάβει κάτω  απ’  το  χαλί,  ελπίζοντας  να  χαθούν  στη  λησμονιά  του  χρόνου.

Η «συλλογική ευθύνη μας» όμως είναι εκεί έξω και φωνάζει πάνω απ’ τα τείχη του Ηρακλείου «Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω» …

 Δεν μπορεί να επιβάλλουν τα κάθε λογής οργανωμένα και μη συμφέροντα, τον τρόπο  ζωής  και  πολιτείας  για  την  κοινωνία  και  τον  τόπο  μας  γιατί  εμείς  νιώθουμε ότι  «Όποιος  ελεύθερα  συλλογάται,  συλλογάται καλά» και τα δεσμά μας στενεύουν τον ορίζοντα …

Ο ΦΟΒΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

Ο  Πέτρος  μας  δείχνει  τον  δρόμο  με  το  παράδειγμά  του,  τον  ανήφορο  που  ο Καζαντζάκης αποκαλεί «σωστό δρόμο».

Διαρκής  αγώνας,  προσπάθεια  και  δράση,  με  βλέμμα  και  ορίζοντα  ανοικτό  και γνώμονα το κοινό συμφέρον και τη σύνθεση απόψεων.  Ενδιαφέρον για το συνάδελφο (και το συνάνθρωπο)  χωρίς την  διάθεση να υποτιμήσει οτιδήποτε μπορεί ο καθένας να προσφέρει. Ζωή που αντλεί δύναμη από την κοινωνία και δράση που δίνει δύναμη στην κοινωνία.

Συμφωνείς  ή  διαφωνείς  με  τις  ιδέες  του  είναι  προσωπικό  ζήτημα  ατομικής κοσμοθεωρίας. Συμφωνείς ή διαφωνείς με τις επιλογές του, είναι επίσης προσωπικό ζήτημα (μεταβαλλόμενης …  στον χωροχρόνο) εκτίμησης.

Δεν  μπορείς  όμως  να  διαφωνήσεις  με  τη  στάση  ζωής  του …  που  ξεφεύγει  απ’  τη θαλπωρή του καναπέ και την κατανάλωση εύπεπτης επικαιρότητας. Όραμα, ιδέες και πράξη  για  το  κάστρο  της  Δημοκρατίας,  το  Ηράκλειο.  Για  να  μη  μείνει  μοναχά  το κάστρο …

Μακάρι,  η  χθεσινή  αποτρόπαια  πράξη,  να  γίνει  αφετηρία  επανεκκίνησης  για  όλους μας, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο και να βάλει τίτλους τέλους στα σενάρια που θέλουν  μια  κοινωνία  στην  «τσέπη»  τους  και  μια  κολοβή  δημοκρατία  «υπηρέτρια ιδίων συμφερόντων».

Πέτρο και Χαρά, είμαστε δίπλα σας σε τούτη τη σκληρή δοκιμασία, όπως δίπλα μας στέκεστε όλα αυτά τα χρόνια.

Πέτρο,  είμαστε  περήφανοι,  που  δουλέψαμε  σκληρά  μαζί  σου  για  να  έχουμε  ένα Τεχνικό  Επιμελητήριο  ανοικτό  στην  κοινωνία.  Θα  ‘μαστε  πάλι  εκεί,  στην πρώτη γραμμή,  δίπλα  σου  στην καθημερινή   προσπάθεια για να γίνει το Ηράκλειο επιτέλους μια ανοιχτή πόλη που δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανένα.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση