HomeΚΡΗΤΗΣυγκλονισμένη η Κρήτη με την δολοφονική επίθεση στον αντιδήμαρχο

Συγκλονισμένη η Κρήτη με την δολοφονική επίθεση στον αντιδήμαρχο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία του Ηρακλείου από την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε χθες το απόγευμα ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Πέτρος Ινιωτάκης.

Όπως έγραψε και το cretapost, χθες το απόγευμα την ώρα που ο Πέτρος Ινιωτάκης πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητό του από πάρκινγκ της περιοχής δύο «φουσκωτοί» τον πλησίασαν και τον χτύπησαν με σιδερολοστό (δείτε εδώ).

Το περιστατικό, συνέβη στην οδό Επιμενίδου με τις μαρτυρίες ν’ αναφέρουν ότι η επίθεση που δέχθηκε ο αντιδήμαρχος ήταν από πίσω.

Ο ίδιος ζήτησε βοήθεια από ταξιδιωτικό γραφείο που βρισκόταν στην περιοχή και άμεσα έσπευσε στο σημείο το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο του οποίου τον μετέφερε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Στο πλευρό του έσπευσαν συγγενείς, φίλοι του αντιδημάρχου αλλά και για να μάθουν την πορεία της υγείας του.

Οι γιατροί τον υπέβαλαν σε εξετάσεις και σε αξονική τομογραφία. Ευτυχώς δεν κινδυνεύει η ζωή του ωστόσο φέρει σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι και πιο ελαφριά στο σώμα.

230208

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες

Στο σημείο του συμβάντος έσπευσε και η αστυνομία άνδρες της οποία άρχισαν αμέσως τις έρευνες για την διαλεύκανση του περιστατικού και την σύλληψη των δραστών.

Ήδη έχουν πάρει καταθέσεις από μάρτυρες ωστόσο ο Πέτρος Ινιωτάκης αδυνατεί μέχρι στιγμής να καταθέσει.

Αυτή τη στιγμή στα χέρια των αρχών βρίσκονται οι κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στα γύρω καταστήματα οι οποίες κι εξετάζονται.

Στο πλευρό του όλοι οι φορείς

Από την στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του αντιδημάρχου, Πέτρου Ινιωτάκη όλοι οι φορείς στάθηκαν στο πλευρό του ενώ καταδίκασαν την συγκεκριμένη πράξη.

Β. Λαμπρινός, δήμαρχος Ηρακλείου: «Ο αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης ,εδέχθη σήμερα το απόγευμα σκληρή και άνανδρη επίθεση από άγνωστους δράστες.

Καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονική αυτή επίθεση και αναμένω από την αστυνομία να προχωρήσει τάχιστα στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».

Λ. Αυγενάκης, βουλευτής Ηρακλείου: «Καταδικάζω με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Αντιδημάρχου Ηρακλείου κ. Πέτρου Ινιωτάκη και εύχομαι ταχεία ανάρρωση.  Τέτοιες ενέργειες είναι προσβολή κατά των δημοκρατικών μας θεσμών και είμαι βέβαιος ότι η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει το καθήκον της.»

Γ. Κουράκης, πρώην δήμαρχος Ηρακλείου, επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες»: Τα μέλη και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ηρακλείου «Ανοιχτοί Ορίζοντες» εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους και καταδικάζουν απερίφραστα την πράξη βίας κατά του αντιδημάρχου Ηρακλείου κ.Πέτρου Ινιωτάκη. Εκφράζουμε τη συμπάθεια και συμπαράστασή μας στον αντιδήμαρχο και ευχόμαστε σύντομα να επανέλθει στα καθήκοντά του.

Ενεργοί Πολίτες Ηρακλείου, δημοτική παράταξη: «Οι “Ενεργοί Πολίτες” καταδικάζουν απερίφραστα την άνανδρη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους, νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας και Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Ηρακλείου,  Πέτρος Ινιωτάκης.

Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο βρέθηκε από τις πρώτες στιγμές ο επικεφαλής της κίνησης και δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Λυγερός εκφράζοντας τον αποτροπιασμό για το συμβάν και την συμπαράστασή του στον αντιδήμαρχο».

Άμεση Δημοκρατία, δημοτική παράταξη Ηρακλείου: Σε μία πόλη με πλούσια ιστορική και πολιτιστική διαδρομή ,ενέργειες όπως αυτή της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του αντιδημάρχου Ηρακλείου κ. Πέτρου Ινιωτάκη είναι άκρως καταδικαστέες και προκαλούν τον αποτροπιασμό μας.

Αυτή η πόλη αξίζει να είναι υπόδειγμα ασφάλειας και ευνομίας, και προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε.

Ευχόμαστε ολόψυχα στον κ. Ινιωτάκη ταχεία ανάρρωση.

Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου, δημοτική παράταξη:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την δολοφονική επίθεση σε βάρος του αντιδημάρχου Ηρακλείου Ινιωτάκη Πέτρου και του ευχόμαστε ταχεία ανάρωση και γρήγορη επιστροφή στην οικογένειά του, στα καθήκοντά του με νέες δυνάμεις», σημειώνουν σε κοινή τους δήλωση οι κκ Μανώλης Συντυχάκης και Μιχάλης Κασαπάκης.

Κ. Μαμουλάκης, δήμαρχος Μαλεβιζίου: «Σύσσωμη η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου και εγώ προσωπικά, καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη, δολοφονική επίθεση σε βάρος του Αντιδημάρχου Ηρακλείου Πέτρου Ινιωτάκη.

Εκφράζουμε τον πλήρη αποτροπιασμό μας για την τρομοκρατική αυτή ενέργεια, δηλώνουμε αλληλέγγυοι, στο πλευρό του Πέτρου Ινιωτάκη και ευχόμαστε στον καλό φίλο και συνάδελφο ταχύτατη ανάρρωση.

Είμαστε δε απόλυτα βέβαιοι, ότι η αστυνομία θα εξιχνιάσει το συντομότερο δυνατόν την υπόθεση».

Γιώργος Αρμουτάκης, δήμαρχος Φαιστού:  «Άνανδρη και δολοφονική ή επίθεση που δέχτηκε εχθές το απόγευμα ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης. Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου και εύχομαι στο φίλο Πέτρο καλή ανάρρωση.»

Ν. Ανδρεαδάκης, δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου: Αγαπητοί φίλοι, ένας φίλος και συνάδερφος ο αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης, δέχτηκε άνανδρη δολοφονική επίθεση από κάποια τσιράκια που προφανώς ήταν βολεμένα όλα αυτά τα χρόνια, και επειδή ο Πέτρος δε μασάει τα λόγια του, καταδίκασε όλα αυτά τα κακώς κείμενα που τα βλέπουμε και τα ακούμε όλοι μας , αλλά μετά ποιούμε την «νήσσαν».

Πάντως η νέα δημοτική αρχή Ηρακλείου έχει τα κότσια να πολεμήσει τους ψευτόμαγκες και τα λαμόγια της νύχτας αλλά και τους αλητήριους και αδίστακτους επιχειρηματίες που νέμονταν και εκμεταλλεύονταν το δημόσιο χρήμα υπό την ανοχή κάποιων γνωστών- άγνωστων σε όλους μας. Αύριο Τετάρτη στις 6 το απόγευμα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας για καίρια θέματα. Είναι σωστό και προς τιμήν του Πέτρου το δημοτικό συμβούλιο να γεμίσει από κόσμο που θέλουν μια καθαρή ,τίμια και με αξιοπρέπεια πόλη. Για τα υπόλοιπα θα μας κρίνετε στην πενταετία. Για κάποιους ,ίσως πολλούς, η σιωπή είναι χρυσός για άλλους όμως όχι.

Ελάτε να αλλάξουμε την πόλη μας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση