HomeΚΡΗΤΗ«Συγνώμη» από τους κατηγορούμενους – Τι είπαν στις απολογίες τους

«Συγνώμη» από τους κατηγορούμενους – Τι είπαν στις απολογίες τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετανιωμένοι και επαναλαμβάνοντας συνεχώς την λέξη συγνώμη εμφανίστηκαν κατά τις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι της άγριας δολοφονίας του ηλικιωμένου στους Κάτω Αμυγδάλους στην Ιεράπετρα τον Σεπτέμβριο του 2013.

Μετά από ολιγόωρη διακοπή του δικαστηρίου εξαιτίας της λιποθυμίας της μητέρας του 20χρονου βασικού κατηγορουμένου – δείτε εδώ – το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο συνέχισε την εκδίκαση της υπόθεσης με τις απολογίες των τριών κατηγορουμένων.

Ο 20χρονος βασικός κατηγορούμενος πήρε πρώτος τον λόγο ο οποίος κατά την διάρκεια της απολογίας του ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του ηλικιωμένου.

«Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω. Εύχομαι να ήμουν εγώ στη θέση του γέροντα», επεσήμανε ο 20χρονος.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο βασικός κατηγορούμενος περιέγραψε τι είχε γίνει εκείνη την μοιραία ημέρα.

Εκείνος είχε πάρει άδεια από το στρατό, που υπηρετούσε ως αλεξιπτωτιστής, και μαζί με μία παρέα τα έπιναν στο χωριό από τις 6 το απόγευμα μέχρι τα ξημερώματα.

«3 κανίστρες κρασί καταναλώσαμε που είχε από 60 κιλά η κάθε μία. Γύρω στις 2 τα ξημερώματα αποφασίσαμε να κατέβουμε στον Άγιο Νικόλαο για να συνεχίσουμε την διασκέδασή μας. Από εκεί και πέρα δεν θυμάμαι και πολλά πράγματα», ανέφερε ο 20χρονος.

Ο ίδιος θυμάται ότι αποφάσισαν να πάνε να τον λησστέψουν γιατί είχαν ακούσει στα καφενεία ότι είχε χρήματα κι επίσης θυμόταν ότι χτύπησε τον ηλικιωμένο με ένα ξύλο ελιάς που βρήκε έξω από το σπίτι.

Ο 23χρονος κατηγορούμενος ζήτησε κι εκείνος συγνώμη από την οικογένεια του ηλικιμένου και περιέγραψε κι εκείνος τα γεγονότα έτσι όπως τα θυμόταν.

Ανέφερε ότι του επιτέθηκε ένας σκύλος και έπιασε ένα ξύλο και τον χτύπησε. Αυτό ήταν το ξύλο, σύμφωνα με τον 23χρονο, πουο πήρε ο 20χρονος, έσπασε την πόρτα και μπήκε μέσα. Δεν ήξεραν ότι ο άνθρωπος ήταν μέσα στο σπίτι.

Ο 23χρονος, όπως κατέθεσε, άκουσε τα χτυπήματα από το σπίτι όταν ο 20χρονος βγήκε έξω και του ζήτησε αναπτήρα. Ο γέροντας ήταν χτυπημένος στο κεφάλι και τους ρωτούσε τι ήθελαν όταν ο ίδιος είδε καπνούς να βγαίνουν από το δίπλα δωμάτιο.

Όπως ανέφερε έβγαλε έξω τον ηλικιωμένο και στη συνέχεια ο 20χρονος έβαλε φωτιά σ’ ένα βαρέλι, πέταξε το ξύλο που κρατούσε, το πορτοφόλι και το βιβλιάριο και έφυγαν.

Από την πλευρά του ο 19χρονος ανέφερε ότι δεν ήξερε τι θα γινόταν. Οι δύο συγκατηγορούμενοί του, του είχαν πει – σύμφωνα με την απολογία του – να τους αφήσει στο σπίτι και μετά να περάσει να τους πάρει. Ο ίδιος είχε την αίσθηση ότι θα πήγαιναν σε μία φιλη του 20χρονου. Όταν τον πήραν τηλέφωνο για να πάει να τους πάρει είδε τα αίματα και δεν ήθελε να τους βάλει στο αυτοκίνητο. Ο 23χρονος, που είναι ξάδερφός του, του είπε ότι ο 20χρονος έδειρε ένα άτομο και έπρεπε να φύγουν για να μην τους πιάσει.

Αυτή την ώρα το δικαστήριο έχει διακόψει ωστόσο αναμένεται να ξεκινήσει με την πρόταση της εισαγγελέως.

Διαφήμιση
Διαφήμιση