HomeΚΡΗΤΗΣτον Σκλαβενίτη οι εταιρίες Μάκρο και Χαλκιαδάκης – Θετικά σχόλια από τους Κρητικούς

Στον Σκλαβενίτη οι εταιρίες Μάκρο και Χαλκιαδάκης – Θετικά σχόλια από τους Κρητικούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Τελικώς το ελληνικό λιανεμπόριο αφορά μόνο Έλληνες επιχειρηματίες – ή σχεδόν Έλληνες επιχειρηματίες. Μετά την αποχώρηση των Γάλλων ήλθε η σειρά των Γερμανών. Το Metro Group, κορυφαίος επιχειρηματικός όμιλος όχι μόνο της Γερμανίας αλλά ολόκληρης της ευρωπαϊκής αγοράς, έπειτα από περίπου 20 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, μέσω της Μάκρο AE, ήλθε η ώρα να αποχωρήσει. Με συσσωρευμένες ζημιές ετών σε μια αγορά που μικραίνει χρόνο με τον χρόνο και με θολές προοπτικές ανάκαμψης, η επιλογή της πώλησης της θυγατρικής της φαινόταν  μονόδρομος.
XALKIADAKISΑπόκτηση του 60% της Χαλκιαδάκης
Το εντυπωσιακό στην προκειμένη περίπτωση είναι το γεγονός ότι η πλέον «φιλήσυχη», μάλλον εσωστρεφής και «μη επιθετική» στην αναπτυξιακή της συμπεριφορά ως πριν από λίγα χρόνια ελληνική αλυσίδα σουπερμάρκετ, η Σκλαβενίτης ΑΕΕ, στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων.
Στα τέλη του Αυγούστου έγινε το νέο επιχειρηματικό deal στην Κρήτη με την εταιρία «Σκλαβενίτης» να κατεβαίνει στο νησί και να αρχίζει τις συζητήσεις για την εξαγορά του 60% της εταιρίας «Χαλκιαδάκης» μετά την αποχώρηση του Βερόπουλου. Πρώτο το cretapost ανέδειξε το θέμα αλλά και την εξέλιξή του (δείτε εδώ και εδώ).
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι υπογραφές έχουν πέσει και στις αρχές του 2015 θα γίνει η πολυπόθητη ένωση των δύο εταιριών.
1239-revythia-chondra-eisagogis-sklaveniti-500grΩς εκ τούτου, όπως επισημαίνουν πηγές της αγοράς, «το 2015 θα είναι η χρονιά της». Δεν αποκλείεται μάλιστα οι πωλήσεις της τον επόμενο χρόνο να πλησιάσουν τα 1,6 δισ. ευρώ. Πρόκειται για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αλυσίδα σουπερμάρκετ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Τρίτης το Metro Group θα ανακοινώσει επισήμως τη συμφωνία πώλησης και θα ακολουθήσει η διαδικασία ενημέρωσης και έγκρισης της συμφωνίας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Πρόκειται για τυπικό θέμα, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει το στάδιο της ενσωμάτωσης.
Οι Κρητικοί το περιμένουν πώς και πώς
Δεν είναι λίγοι οι Κρητικοί πελάτες της εταιρίας «Χαλκιαδάκης» που πηγαίνουν να κάνουν τα ψώνια τους και ρωτάνε συνεχώς τους υπαλλήλους πότε θα ενωθούν οι δύο εταιρίας σούπερ μάρκετ.
«Οι Κρητικοί το περιμένουν πώς και πώς. Συνεχώς ρωτάνε για το πότε θα υπάρχουν στα ράφια του Χαλκιαδάκη και τα προϊόντα του Σκλαβενίτη. Το έχουν δει με πολύ καλό μάτι και περιμένουν να το δουν και στην πράξη», αναφέρουν στο cretapost υπάλληλοι της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Κρήτη.
Δίκτυο με 110 καταστήματα
Από τα πλέον ενδιαφέροντα στοιχεία στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι οι συμφωνίες με τους προμηθευτές της που πρόκειται να συνάψει η Σκλαβενίτης ΑΕΕ για το 2015 θα γίνουν με βάση τις συνολικές πωλήσεις που θα έχει ο όμιλος – δηλαδή, θα συνυπολογιστούν οι πωλήσεις της Σκλαβενίτης, της Μάκρο και της Χαλκιαδάκης. Είναι προφανές ότι η «δύναμη πυρός» που αποκτά θα αποτελέσει συγκριτικό πλεονέκτημά της στο πλαίσιο του ανταγωνισμού του κλάδου. Για την επίτευξη της συμφωνίας κρίσιμο ρόλο έχει η Grivalia Properties, από την οποία φαίνεται να εξασφαλίζει και τα απαιτούμενα κεφάλαια.
αρχείο λήψηςΑξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα το δίκτυο της Σκλαβενίτης ΑΕΕ αποτελείται από 110 καταστήματα, εκ των οποίων τα 45 εξαγοράστηκαν στη διάρκεια των τελευταίων επτά χρόνων από τις αλυσίδες Παπαγεωργίου, Ατλάντικ, Extra Πρώτα και Φθηνά, Δούκας και Μπαλάσκας – φυσικά στην περιοχή της Αττικής. Εφέτος οι πωλήσεις της εταιρείας θα κυμανθούν περί το 1,25 δισ. ευρώ. Και φυσικά, όταν ολοκληρωθούν οι δύο εξαγορές, το δίκτυό της θα ανέλθει σε 160 σημεία πώλησης και οι πωλήσεις της περί τα 1,6 δισ. ευρώ.
cretapost.gr με πληροφορίες από το tovima.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση