HomeΚΡΗΤΗΣε συναγερμό οι υπηρεσίες για τους μετανάστες – Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης

Σε συναγερμό οι υπηρεσίες για τους μετανάστες – Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συναγερμός έχει σημάνει στις υπηρεσίες της Ιεράπετρας για τη φιλοξενία των εκατοντάδων παράτυπων μεταναστών που επιβαίνουν στο πλοίο το οποίο έχει εκπέμψει σήμα κινδύνου 30 ναυτικά μίλια νοτιανατολικά της Κρήτης.

Επίσης, σε συναγερμό έχουν τεθεί και οι υγειονομικές υπηρεσίες του νησιού για την περίθαλψη όσων μεταναστών χρειασθεί και για την υποβολή τους σε ιατρικές εξετάσεις, ενώ λαμβάνονται όλα τα μέτρα, λόγω και του Έμπολα.

LASITHI

Ακυβέρνητο το πλοίο

Από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης για το φορτηγό πλοίο με σημαία Κιριμπάτι που πλέει ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost στο πλοίο επιβαίνουν 700 περίπου μετανάστες μεταξύ αυτών 200 γυναικόπαιδα (δείτε εδώ).

«Δεν κινδυνεύει να βυθιστεί ωστόσο στην περιοχή υπάρχει μια θαλασσοταραχή καθώς οι άνεμοι πνέουν έως και 8 μποφόρ», αναφέρει στο cretapost ο λιμενάρχης του Αγίου Νικολάου, αντιπλοίαρχος Σπύρος Αγγελάκης.

Αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης στην οποία συμμετέχουν σκάφη του λιμενικού σώματος, δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού, παραπλέοντα εμπορικά σκάφη και ο Ερυθρός Σταυρός.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το φορτηγό πλοίο – που έχει μήκος περίπου 80 μέτρα – ξεκίνησε από την Τουρκία και συγκεκριμένα από την Μερσίνη της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση