HomeΚΡΗΤΗΟ Μ. Κριτσωτάκης για την επίσκεψη Κουκουλόπουλου

Ο Μ. Κριτσωτάκης για την επίσκεψη Κουκουλόπουλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Ηράκλειο σχολιάζει με δηλώσεις του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Μιχάλης Κριτσωτάκης.

«Μετά τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων η επικοινωνιακού τύπου φιέστα των προεκλογικών επισκέψεων καλά κρατεί.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης πραγματοποιεί κι αυτός με τη σειρά του την επίσκεψή του σε μια περίοδο που και οι αγρότες, όπως και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, στενάζουν και υποφέρουν από τις μνημονιακές πολιτικές.

Σε συνθήκες οικονομικής, περιβαλλοντικής και διατροφικής κρίσης, τι ήρθε να πει ο κ. υπουργός στους αγρότες της Κρήτης; Για την Κοινή Αγροτική Πολιτική 2014 – 2020 που κινείται με απόλυτη προσήλωση στα νεοφιλελεύθερα δόγματα και την περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς αγροτικών προϊόντων; Για τη μη χρηματοδότηση των προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης; Για την αντιπαραγωγική και χωρίς στόχευση κατανομή των ενισχύσεων, που επιτείνουν την εγκατάλειψη της παραγωγικής διαδικασίας, την ερήμωση της υπαίθρου και την αύξηση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου για τα αγροτικά προϊόντα;

Και τι θα απαντήσει για τα  σοβαρά προβλήματα και τη φθίνουσα πορεία του κτηνοτροφικού κλάδου και την αδυναμία προστασίας του εθνικού προϊόντος του ελαιολάδου;

Την ώρα που ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο, την ώρα που η κυβέρνηση δεν έχει καν ένα  στοιχειώδη εθνικό σχεδιασμό για τον αγροτικό τομέα και η μόνη πολιτική της στον τομέα αυτό είναι αυτή της παθητικής προσαρμογής στην νεοφιλελεύθερη ΚΑΠ αποτελούν πρόκληση όλες αυτές οι επισκέψεις Υπουργών και οι προεκλογικές εξαγγελίες τη στιγμή που απουσιάζουν οι ουσιαστικές πολιτικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις», αναφέρει ο  κ. Κριτσωτάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση