HomeΚΡΗΤΗΜιχάλης Βαμιεδάκης: «Οι Κινέζοι δεν θέλουν διακοπές τύπου Hollywood, θέλουν πολιτισμό»

Μιχάλης Βαμιεδάκης: «Οι Κινέζοι δεν θέλουν διακοπές τύπου Hollywood, θέλουν πολιτισμό»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Οι Κινέζοι δεν ενδιαφέρονται για διακοπές τύπου Hollywood. Τους ενδιαφέρει ο πολιτισμός, τα ήθη και τα έθιμα ενός τόπου. Γι’ αυτό και η Κρήτη τους ελκύει αφάνταστα».

Το παραπάνω δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης υπεύθυνος τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, Μιχάλης Βαμιεδάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στη ΝΕΡΙΤ.

Ο κ. Βαμιεδάκης πρόσφατα επέστρεψε από το ταξίδι που έκανε στην Κίνα, με την Περιφέρεια και άλλους φορείς της Κρήτης, όπου τέθηκε επί τάπητος το θέμα του γαμήλιου τουρισμού.

«Στην Κίνα ήταν προσκεκλημένη η Περιφέρεια Κρήτης σε μία έκθεση Γάμων που έγινε στην επαρχία Fujian. Εκεί έγινε μία παρουσίαση σχετικά με την Κρήτη και είχαμε επαφές σε πέντε πόλεις με τους ομολόγους μου με τους οποίους συζητήσαμε την ανάπτυξη του κινεζικού τουρισμού στην Κρήτη», επεσήμανε ο κ. Βαμιεδάκης.

GAMOS KINEZOI

«Τεράστια αγορά ο γάμος»

Μία τεράστια αγορά αποτελεί ο γαμήλιος τουρισμός με την Περιφέρεια να ετοιμάζει ένα συγκεκριμένο μοντέλο.

«Ο γάμος είναι μία τεράστια αγορά και χρειάζεται στοχευμένη προσέγγιση. Οι ταξιδιωτικές συνήθειες των Κινέζων είναι διαφορετικές απ’ αυτές των Ευρωπαίων. Πρέπει να χαρτογραφήσουμε την αγορά, να καταλάβουμε τις συνήθειες και τις προσδοκίες των Κινέζων και να τις προσαρμόσουμε αναλόγως. Είναι βασικό να προβάλλουμε και να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματά μας. Οι Κινέζοι σέβονται τον ελληνικό πολιτισμό αλλά και τα ήθη και τα έθιμά μας. Το κομμάτι της ιστορίας, του πολιτισμού και της παράδοσής μας τους τραβάει», επεσήμανε σχετικά ο κ. Βαμιεδάκης.

KINEZOS KNOSO (1)

«Η Κνωσός ελκύει τους Κινέζους»

Η Αθήνα και η Σαντορίνη είναι αγαπητές πόλεις για τους Κινέζους, σύμφωνα με τον κ. Βαμιεδάκη. Η Αθήνα είναι γνωστή εξαιτίας του ότι είναι η πρωτεύουσα και η Σαντορίνη εξαιτίας του ειδυλλιακού τοπίου της.

«Η Σαντορίνη έχει κάνει βήματα πριν από μας για την προσέλκυση του γαμήλιου τουρισμού. Έχει εκμεταλλευτεί το ειδυλλιακό τοπίο που έχει. Ωστόσο και η Κρήτη έχει δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις. Το βασικό στοίχημα που έχουμε βάλει είναι να μετουσιώσουμε την καλή εντύπωση σε συνειδητοποιημένη επιλογή για το ταξιδιωτικό πακέτο. Οι Κινέζοι εκτιμούν την Ελλάδα και την Κρήτη ειδικότερα επειδή έχει σπουδαίο πολιτισμό. Το γεγονός ότι η Κνωσός είναι το αρχαιότερο παλάτι της Ευρώπης προσελκύει τους Κινέζους», υπογραμμίζει σχετικά ο κ. Βαμιεδάκης.

KNOSOS KOSMO

Αισιοδοξία για τη νέα τουριστική σεζόν

Αισιοδοξία κυριαρχεί στους εμπλεκόμενους φορείς για τη νέα τουριστική χρονιά.

«Τα πρώτα δείγματα που έχουμε είναι θετικά. Έχουμε κρατήσεις απ’ όλη την Ευρώπη και είμαστε αισιόδοξοι. Σαφώς τα ασφαλή συμπεράσματα θα μπορέσουμε να τα βγάλουμε μετά τον Ιανουάριο», τόνισε σχετικά ο κ. Βαμιεδάκης ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι η Ρωσία παραμένει ακόμα ένα μεγάλο ερωτηματικό.

«Την εικόνα από τη Ρωσία θα την έχουμε τον Μάρτιο καθώς παραμένει ακόμα ένα μεγάλο ερωτηματικό. Ωστόσο, ότι και να γίνει σε αυτή την αγορά είμαστε σίγουροι ότι οποιαδήποτε απώλεια κι αν δημιουργηθεί θα την υπερκαλύψει η δυναμική των δυτικών αγορών», επεσήμανε ο κ. Βαμιεδάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση