HomeΚΡΗΤΗΒενιζέλειο: Έχουν τον πόνο τους, έχουν και τους κλέφτες

Βενιζέλειο: Έχουν τον πόνο τους, έχουν και τους κλέφτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ούτε ιερό, ούτε όσιο έχουν οι κλέφτες που λυμαίνονται το χώρο του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, κλέβοντας ό,τι μπορούν. Από αυτοκίνητα απ’ έξω, μέχρι και πορτοφόλια, τσάντες και προσωπικά αντικείμενα μέσα στους θαλάμους των ασθενών, στους διαδρόμους του νοσοκομείου, σε βάρος όχι μόνο ασθενών και συγγενών τους, αλλά και σε βάρος των γιατρών.

Η «Νέα Κρήτη» έχει ασχοληθεί ξανά στο παρελθόν με θύματα στο χώρο του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, ενώ δημοσιοποιεί σήμερα νέα κρούσματα, που έχουν προκαλέσει την οργή των αρμοδίων, οι οποίοι ζητούν προστασία από την Αστυνομία, γιατί η κατάσταση έχει κυριολεκτικά εκτροχιαστεί!

Ούτε ο χώρος των θαλάμων που φιλοξενούν ασθενείς και συνοδούς σε κατάσταση αγωνίας για τους συγγενείς τους ξέφυγε από τη δράση των επιτηδείων, που μπουκάρουν στους θαλάμους στην κυριολεξία και αρπάζουν ό,τι βρουν, από πορτοφόλια και προσωπικά αντικείμενα, μέχρι τρόφιμα, ρούχα, ακόμα και… παπούτσια.

Όπως μας είπε συγκεκριμένα ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζέλειου Νοσοκομείου κ. Νίκος Χαριτάκης, «είχαμε μια ακόμα κλοπή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο σε βάρος ηλικιωμένης κυρίας. Και ενώ δήλωσε η ίδια ότι δεν επιθυμεί τη δίωξη του ανθρώπου που της έκλεψε συγκεκριμένα το πορτοφόλι, το νοσοκομείο προχώρησε και έκανε την καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου Γιώργος Χονδροζουμάκης μάς είπε μάλιστα ότι «τα κρούσματα είναι σε βάρος και των ασθενών και των συνοδών και των γιατρών. Πέρυσι είχαμε πολλά περιστατικά σε αυτοκίνητα γιατρών. Μέχρι και τα λάστιχα είχαν αφαιρέσει. Σε έναν γιατρό σε μέρα εφημερίας είχαν κατεβάσει και τα τέσσερα λάστιχα. Καταλαβαίνετε ότι με την κρίση που έχουμε, κλέβουν ό,τι βρουν για να τα πουλάνε, και δυστυχώς είναι εύκολος στόχος το νοσοκομείο και γενικότερα οι χώροι που πάει πάρα πολύς κόσμος».

 

Στα αυτοκίνητα

Πριν από λίγες μέρες γιατρός, ολοκληρώνοντας την εφημερία της στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, είδε έκπληκτη το αυτοκίνητό της παραβιασμένο και από μέσα να λείπουν ο ηλεκτρονικός της υπολογιστής, αλλά και προσωπικά έγγραφά της.

Με τοποθέτηση μπαρών και ενίσχυση του φωτισμού, και ταυτόχρονα με επέκταση σε περισσότερα σημεία της περιπολίας των ανθρώπων που έχουν αναλάβει τη φύλαξη του νοσοκομείου προσπαθεί η διοίκηση των νοσοκομείων να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Όπως μας είπε ο Νίκος Χαριτάκης, «έχουμε αποφασίσει και έχουμε προχωρήσει στην αύξηση του φωτισμού και των μπαρών προσπέλασης που σπάνε κάθε τόσο ανεύθυνα άτομα, και απευθυνόμαστε και προς την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου και την Ασφάλεια Ηρακλείου, που θα εποπτεύουν κατά τακτά χρονικά διαστήματα τα νοσοκομεία».

Διαφήμιση
Διαφήμιση