HomeΚΡΗΤΗΑναζητούν  θέση για το καλώδιο

Αναζητούν  θέση για το καλώδιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για την ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης με την Ελλάδα και την ακριβή θέση της εγκατάστασης του καλωδίου είναι το θέμα της συζήτησης που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Περιφέρεια Κρήτης.

Στη συνάντηση βρίσκονται ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Γιάννης Γιαρέντης καθώς και ο διευθυντής νέων έργων μεταφοράς του ΑΔΜΗΕ κ. Γεωργόπουλος ενώ συμμετέχουν και ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκης με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Κ. Τριγώνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Κρήτης και ο δήμος Μαλεβιζίου προτείνουν την Κορακιά, ως θέση σύνδεσης του καλωδίου αντί την περιοχή των Λινοπεραμάτων που προτείνει ο ΑΔΜΗΕ.

Να θυμίσουμε ότι ο ΑΔΜΗΕ απέστειλε το καλοκαίρι επιστολή στον Περιφερειάρχη Κρήτης υποδεικνύοντας εναλλακτικές θέσεις. Συγκεκριμένα υπεδείχθησαν πέντε θέσεις (Αγγελιανά &Πέτρες στον Ν. Ρεθύμνου, δύο θέσεις στην Περιοχή Λινοπεραμάτων και μια στη Γεωργιούπολη Ν. Χανίων).

Να τονίσουμε ότι η διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα, αποτελεί σημαντικότατο έργο με εξαιρετικά πλεονεκτήματα τόσο για την οικονομία και κοινωνία της Κρήτης, όσο και για τους καταναλωτές όλης της επικράτειας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση