HomeΚΡΗΤΗΟ εορτασμός της Ημέρας Εθνικής Αντίστασης

Ο εορτασμός της Ημέρας Εθνικής Αντίστασης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ελλάδα τιμά την Εθνική Αντίσταση, με εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από το πρωί σε ολόκληρη την χώρα.

Στο Ηράκλειο στο πλασίο του εορτασμού της Ημέρας Εθνικής Αντίστασης, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, από τον υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλη Κεγκέρογλου, τις αρχές του τόπου Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων-Σωμάτων Ασφαλείας, Αντιστασιακών Οργανώσεων, κομμάτων, φορέων, τιμήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωση του ανέφερε: «Τιμούμε σήμερα τους Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης με ενότητα. Τιμούμε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία, την εδραίωση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Το μήνυμα της Εθνικής Αντίστασης είναι διαχρονικό, πρέπει και εμείς να αντιστεκόμαστε σε κάθε επιβουλή. Με κοινωνική συνοχή μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Η Ημέρα Εθνικής Αντίστασης καθιερώθηκε ώστε να αποδοθεί ευγνωμοσύνη σε όσους αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση