HomeΚΡΗΤΗΣτο «τούνελ» η υπόθεση Πολιουδάκη

Στο «τούνελ» η υπόθεση Πολιουδάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι συγγενείς που έφτασαν στη μονοκατοικία βρήκαν την εξώπορτα κλειδωμένη, τα κλειδιά μες στο σπίτι και το κινητό τηλέφωνο σε λειτουργία πάνω στο κομοδίνο. Ο ιδιοκτήτης άφαντος…

Το «Τούνελ» ερεύνησε μια παράξενη υπόθεση που έχει αναστατώσει τη μικρή κοινωνία έξω από τα Χανιά.

Ο Γιάννης Πολιουδάκης 64 χρόνων μαραγκός και αγρότης, εξαφανίστηκε στις αρχές Ιουλίου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες από το σπίτι όπου έμενε μόνος του, στο χωριό Βουκολιές.

Όλα δείχνουν ότι κάποιος τον αιφνιδίασε. Ένας γνωστός του επισκέπτης που πιθανά τον εξαφάνισε…

Το «Τούνελ» εντόπισε σημαντικούς μάρτυρες που ανοίγουν το δρόμο για τη λύση του μυστηρίου… Μετέφεραν στην εκπομπή όσα τους είχε εκμυστηρευτεί ο ίδιος ο αγνοούμενος, λίγο πριν χαθεί.

Αποκάλυψη για κύκλωμα

Είχε πάρει δάνειο περίπου 8.000 ευρώ για λογαριασμό κάποιου φίλου του, με την προϋπόθεση ότι θα πλήρωνε εκείνος τις δόσεις. Βρέθηκε σε αδιέξοδο όταν οι εισπρακτικές εταιρείες άρχισαν να τον ενοχλούν. Από κει και πέρα ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση…

Η εκπομπή κατάφερε να βρει στοιχεία από τον τραπεζικό χώρο που θα βοηθήσουν σημαντικά στην έρευνα. Καταγγελίες που έφτασαν στο «Τούνελ» δείχνουν πως υπάρχει και στα Χανιά κύκλωμα, που δρα σε μικρές κοινωνίες. Εκμεταλλεύεται μοναχικούς ανθρώπους πείθοντας τους να παίρνουν για λογαριασμό άλλων μικρόποσα δάνεια.

«Κάποιος μπήκε στο σπίτι…»

Η μυστηριώδης εξαφάνιση του Κρητικού αναστάτωσε την μικρή κοινωνία των Βουκολίων. Παλιότερα εργαζόταν σαν μαραγκός και αγρότης, αλλά τον τελευταίο χρόνο ήταν άνεργος. Όπως είπε στην ρεπόρτερ της εκπομπής ο αντιδήμαρχος του Δήμου Πλατανιά Γιώργος Καλαϊτζάκης, αμέσως μετά την είδηση της εξαφάνισης του, φορείς και κάτοικοι κινητοποιήθηκαν άμεσα για να τον βρουν. Οι πολυήμερες έρευνες στις οποίες συμμετείχαν και ομάδες διάσωσης με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, δεν έφεραν αποτέλεσμα. Ο ανιψιός του αγνοούμενου αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ακόμη και αυτό της εγκληματικής ενέργειας. Ο Πολιουδάκης είχε αποκαλύψει στην αδελφή του ότι το πρώην αφεντικό του, του χρωστούσε αρκετά χρήματα και δεν του τα έδινε. Της είχε ακόμη αναφέρει ένα παράξενο περιστατικό. Κάποιος άγνωστος είχε μπει νύχτα στο σπίτι του και όταν τον αντιλήφθηκε, εξαφανίστηκε…

Το δάνειο, οι απειλές και η εξαφάνιση…

Το δάνειο που είχε πάρει ο Πολιουδάκης ήταν για λογαριασμό πρώην συνεργάτη του όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος σε φίλους του.

Άνθρωπος που τον γνώριζε μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ» και άφησε να εννοηθεί πως ο αγνοούμενος δεχόταν από κάποιον απειλές, χωρίς όμως να αποκαλύψει περισσότερα. Για τα χρήματα που βρέθηκε να χρωστάει και για τις κλήσεις που δεχόταν από τις τράπεζες, ο αγνοούμενος είχε μιλήσει και στον ανιψιό του. Ο ίδιος αναρωτήθηκε πως μία τράπεζα του χορήγησε δάνειο, τη στιγμή που παρουσίαζε μηδενικό εισόδημα.

LOST-POLIOUDAKIS

 

Όπως περιέγραψαν στην εκπομπή άνθρωποι που τον έβλεπαν στο χωριό και στο καφενείο, τελευταία ήταν λιγομίλητος και φαινόταν ιδιαίτερα προβληματισμένος. Ο Γιάννης Πολιουδάκης φρόντιζε καθημερινά με μεράκι τον κήπο του στην απόμερη μονοκατοικία που ζούσε. Όταν ένας γείτονας είδε τον κήπο μαραμένο και απότιστο, το μυαλό του πήγε κατευθείαν στο κακό και ειδοποίησε τους συγγενείς.

«Έχω να τον δω ένα χρόνο…»

Το «Τούνελ» εντόπισε και μίλησε με τον άνθρωπο για τον οποίο ο αγνοούμενος όπως υποστήριζε είχε πάρει δάνειο στο όνομα του, προκειμένου να τον εξυπηρετήσει. Παραδέχτηκε πως συνεργάζονταν στο παρελθόν, αλλά όπως είπε δεν του χρωστούσε το ποσό που ανέφερε. Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ο αγνοούμενος είχε πάρει δάνειο για εκείνον και είπε χαρακτηριστικά: « Μπορείτε να ψάξετε. Εγώ στο όνομα μου δεν έχω τίποτα…».  Όπως ισχυρίστηκε, έχει να δει τον αγνοούμενο παραπάνω από χρόνο.

Στο σπίτι του μυστηρίου…

Η Αριστέα Μαραγκουδάκη ανησύχησε ιδιαίτερα όταν ο αδελφός της δεν απαντούσε στο τηλέφωνο. Το πρωί της Τρίτης 22 Ιουλίου ξεκίνησε από το διπλανό χωριό να πάει να τον βρει. Η εξώπορτα ήταν κλειδωμένη. Μπήκε στο σπίτι από την πίσω πόρτα της αποθήκης καθώς ο αγνοούμενος συνήθιζε να την αφήνει ανοιχτή. Όλα ήταν επιμελώς τακτοποιημένα και στη θέση τους. Το κινητό τηλέφωνο του αδελφού της ήταν σε λειτουργία αφημένο πάνω στο κομοδίνο του, ενώ τα κλειδιά βρέθηκαν μέσα στο σπίτι.

Οι συγγενείς ειδοποίησαν αμέσως την Αστυνομία και ζήτησαν να ερευνηθεί ο χώρος για αποτυπώματα , κάτι που δεν έγινε. Η άδεια για την άρση απορρήτου του κινητού του τηλεφώνου, δεν έχει ακόμα δοθεί σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την εξαφάνιση του.

«Σκότωσαν τον Γιάννη;»

Ο αγνοούμενος είχε για καιρό στον κήπο του ένα τραπεζάκι με μία μόνο καρέκλα. Εκεί συνήθιζε να κάθεται μόνος του. Όταν χάθηκε οι συγγενείς βρήκαν στο σημείο δύο καρέκλες, κάτι που μαρτυρά ότι πριν εξαφανιστεί, δέχτηκε επίσκεψη.

«Σκηνοθέτησε την εξαφάνιση του, αυτοκτόνησε ή τον σκότωσαν;» είναι τα ερωτήματα που κυριαρχούν σε συγγενείς και φίλους. Όπως χαρακτηριστικά είπε στο «Τούνελ» ο ανιψιός του, αν ήθελε να αυτοκτονήσει θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την κυνηγετική του καραμπίνα η οποία βρέθηκε μέσα στο σπίτι. Το αυτοκίνητο και όλα τα προσωπικά του έγγραφα ήταν στο σπίτι του, γεγονός που μαρτυρά ότι δεν έφυγε από μόνος του. Οι δύο αδελφές του απηύθυναν δραματική έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να μιλήσει για να δοθεί ένα τέλος στην αγωνία της οικογένειας τους.

anikolouli.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση