HomeΚΡΗΤΗΤην Κυριακή η ποδηλατοδρομία στη Μεσσαρά

Την Κυριακή η ποδηλατοδρομία στη Μεσσαρά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρόσκληση για να συμμετέχουν στον Ποδηλατικό Γύρο Μεσαράς την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014, απηυθύναν στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα Παρασκευή, στο Café Marina, οι εκπρόσωποι των 50 και πλέον φορέων της Μεσαράς και οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν στο Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια».

Όπως τόνισαν στη συνέντευξη τύπου «τέτοιες κοινωνικές δράσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές και πρέπει να αποκτήσουν ένα μόνιμο χαρακτήρα και να γίνουν θεσμός. Συμμετέχουμε σε αυτή την πρωτοβουλία, θέλοντας να περάσουμε το σημαντικότερο ίσως μήνυμα για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Το μήνυμα «οδηγούμε με ασφάλεια». Είναι δείγμα πολιτισμού και σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή και τους γύρω μας». «Παράλληλα» όπως επεσήμαναν «η δράση αυτή έχει φιλανθρωπικό και κοινωνικό χαρακτήρα για έναν ακόμη λόγο. Μέσα από αυτή θα ενισχυθεί το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Παιδιών με Αναπηρία Πόμπιας, προκειμένου να συνεχίσει τον πολύ σημαντικό ρόλο του στην επανένταξη των παιδιών με αναπηρία στο κοινωνικό σύνολο.»

Το Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια» με τη συνδιοργάνωση 50 και πλέον φορέων της Μεσαράς, προσκαλεί ενεργούς πολίτες του τόπου μας στον Ποδηλατικό Γύρο Μεσαράς, την Κυριακή 23 Νοεμβρίου, στις 10:00π.μ. για την ενίσχυση του μηνύματος ασφαλούς οδηγικής συμπεριφοράς στη Μεσαρά για τους οδηγούς οχημάτων και τους ποδηλάτες, και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, με δυο διαδρομές, τη μικρή 20 χιλιομέτρων και τη μεγάλη 75 χιλιομέτρων. Ο Ποδηλατικός Γύρος Μεσαράς γίνεται για την ενίσχυση του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Παιδιών με Αναπηρία Πόμπιας.

PODHLATODROMIA

Διαδρομές

Α΄ Διαδρομή 20 χλμ.:

Πόμπια (Ίδρυμα ΠΑΠΑΗΚ)- (Στροφή Πρατήριο Συριανός) – Πλάτανος (ΣΤΑΣΗ) – Χουστουλιανά – Μητρόπολη – Αρχαία Γόρτυνα(ΣΤΑΣΗ) – Μοίρες(ΣΤΑΣΗ) – Πόμπια (τερματισμός).

PODHLATODROMIA3

Β΄ Διαδρομή 75 χλμ.:

Πόμπια (Ίδρυμα ΠΑΠΑΗΚ) – (Στροφή Πρατήριο Συριανός) – Πλάτανος – Χουστουλιανά – Μητρόπολη – Άγιοι Δέκα – Αρχαία Γόρτυνα (ΣΤΑΣΗ) – Αμπελούζος – Καπαριανά – Μοίρες – Τυμπάκι – Κόκκινος Πύργος (παραλία)-  Τυμπάκι (ΣΤΑΣΗ) – Μετόχι Καμηλαρίου – Πιτσίδια (ΣΤΑΣΗ) – Πετροκεφάλι – Πόμπια (τερματισμός).

PODHLATROMIA4

Οδηγίες προς τους συμμετέχοντες

Προκειμένου να είναι απόλυτα ασφαλής η διαδρομή αλλά και για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα, δίνονται οι παρακάτω οδηγίες προς τους συμμετέχοντες:

  1. Το κράνος είναι υποχρεωτικό για τη συμμετοχή στον Ποδηλατικό Γύρο Μεσαράς.
  2. Δεν επιτρέπεται στη διαδρομή των 20 km η συμμετοχή για παιδιά κάτω των 8 ετών.
  3. Δεν επιτρέπεται στη διαδρομή των 75 km η συμμετοχή για παιδιά κάτω των 18 ετών.
  4. Είναι απαραίτητος ο τεχνικός έλεγχος του ποδηλάτου πριν από την ημέρα της διοργάνωσης. (Δωρεάν τεχνικός έλεγχος στο κατάστημα Mataliotis Bikes, στα Καπαριανά)
  5. Κάθε ποδηλάτης συμμετέχει στον Ποδηλατικό Γύρο με αποκλειστικά δική του ευθύνη, όσον αφορά τυχόν χρόνια προβλήματα υγείας.
  6. PODHLATODROMIA2

Δηλώσεις συμμετοχής – Πληροφορίες:

  • Πολιτικό Γραφείο Λευτέρη Αυγενάκη, Μοίρες, τηλ. 2892029133
  • Ελένη Τσικνάκη, τηλ. 2892340011 (ΠΑΠΑΗΚ Πόμπιας)
  • Δημήτρης Φουστανάκης, κιν. 6942466638 (Σύλλογος Φίλων ΠΑΠΑΗΚ Πόμπιας)
  • Γιώργος Βαρβεράκης, κιν. 6936592868 (Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ «Τάλως»)
  • Μανώλης Στεφανουδάκης, τηλ.2892023404 (Σύλλογος ΑΜΕΑ ν. Κρήτης «Το Μέλλον»)
  • Σπύρος Καμπαξής, κιν. 6972016000 (Ποδηλάτες Κρήτης)
  • Χρυσόστομος Περγιανάκης, κιν. 6936806620 (Ελληνικός Ερ. Σταυρός, Περ. Τμήμα Μοιρών)
  • Μιχάλης Ματαλιωτάκης, κιν. 6973025553 (Ομάδα Ποδηλατών Μεσαράς «Ματαλλιώτης»)
  • facebook.com/DriveSafelyCrete
Διαφήμιση
Διαφήμιση