HomeΚΡΗΤΗΒρέθηκαν χώροι για τα δικαστήρια – Προσωρινές οι λύσεις

Βρέθηκαν χώροι για τα δικαστήρια – Προσωρινές οι λύσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με προσωρινές λύσεις επεκτείνονται οι υπηρεσίες των δικαστηρίων στα Χανιά καθώς όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου από την Κρήτη όπου βρίσκεται σήμερα, τα δικαστήρια θα φιλοξενηθούν στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων και σε γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Η σύσκεψη των αρμόδιων φορέων πραγματοποιήθηκε το πρωί στο γραφείο του Προέδρου Εφετών στα Χανιά και διήρκησε περίποου δύο ώρες.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός από τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο γ.γ. γραμματέας του υπουργείου, Νίκος Κανελλόπουλος, ο πρόεδρος της «Θέμις» Κατασκευταστικής, Δημήτρης Σωτηρόπουλος, ο βουλευτής Χανίων, Μανούσος Βολουδάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας, δικαστικοί, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι.

 

Τι αποφασίστηκε

Μόλις ολοκληρώθηκε η σύσκεψη ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι «η βραχυπρόθεσμη λύση στην συμφόρεση των δικαστηρίων είναι να φιλοξενηθούν οι υπηρεσίες στους χώρους των σωματείων των αστυνομικών, που βρίσκονται πίσω από το Μέγαρο, όπως επίσης και την παραχώρηση από την Περιφέρεια δύο γραφείων της».

Την ίδια ώρα ο αντιπεριφερειάρχης, Απόστολος Βουλγαράκης τόνισε ότι «τα γραφεία αυτά θα παραχωρηθούν εφόσον το υπουργείο ξεκινήσει την διαδικασία για να φύγει από την δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ ο χώρος του πρώην ψυχιατρεία και χωροθετηθεί εκεί το νεό δικαστικό Μέγαρο» κάτι που ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι από την πλευρά του θα γίνει η παρέμβαση στο Ταμείο για να δεχθεί την εγκατάσταση του νέου Μεγάρου ενώ δεσμεύτηκε να παρέμβει και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να μετεγκατασταθούν σε άλλο χώρο τα στρατοδικεία.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας δεσμεύτηκε να αδειάσει από το υπόγειο τα αρχεία της πολεοδομίας για να φιλοξενηθούν εκεί τα αρχεία των δικαστηρίων.

 

Στο Ηράκλειο ο Χ. Αθανασίου

Το μεσημέρι ο κ. Αθανασίου θα έρθει στο Ηράκλειο και θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Ηρακλείου Β. Λαμπρινό και με εκπροσώπους από το Δικηγορικό Σύλλογο αλλά και των δικαστικών υπαλλήλων (δείτε εδώ).

Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκεται το θέμα του νέου Δικαστικού Μεγάρου αλλά και τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι αίθουσες των σημερινών Δικαστηρίων και είναι κυρίως στατικής φύσεως.

Διαφήμιση
Διαφήμιση