HomeΚΡΗΤΗΚαταλήψεων συνέχεια – Κλειστά 29 σχολεία, στους δρόμους οι μαθητές

Καταλήψεων συνέχεια – Κλειστά 29 σχολεία, στους δρόμους οι μαθητές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζονται και αυτή τη βδομάδα οι καταλήψεις στα σχολεία του νησιού με τους μαθητές να έχουν βάλει… λουκέτα σε 29 ιδρύματα.

Πιο συγκεκριμένα, στο Ηράκλειο τελούν υπό κατάληψη 15 σχολεία, 8 στα Χανιά, 5 στο Λασίθι και ένα στο Ρέθυμνο.

Οι μαθητές διαμαρτύρονται για το νέο λύκειο και την τράπεζα θεμάτων ενώ από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης υπάρχει έντονος προβληματισμός για το πότε θα γίνουν οι αναπληρώσεις των μαθημάτων.

XANIA POREIA

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Στους δρόμους βγήκαν και σήμερα οι μαθητές στα Χανιά ενώ στο πλευρό τους είχαν τους εκπαιδευτικούς.

Λίγο μετά τις 11.30 το πρωί ξεκίνησε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά με τους εκπαιδευτικούς να έχουν κηρύξει στάση εργασίας τριών ωρών για να συμμετέχουν στην μεγάλη διαδήλωση.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων «εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις μαθητικές κινητοποιήσεις ενάντια στη μετατροπή του σχολείου σε εξεταστικό κέντρο, για να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών σε όλες τις ειδικότητες, για να αρθούν οι διαθεσιμότητες, για να αντιμετωπιστεί το οξύ στεγαστικό πρόβλημα των σχολείων». Ακόμη ο Σύλλογος «καταδικάζει απερίφραστα τη βίαιη καταστολή των μαθητικών κινητοποιήσεων» και καλεί «τους/ τις προϊσταμένους νηπιαγωγείων, τους διευθυντές των σχολείων, τους υπευθύνους Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και ΚΕΔΔΥ και όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία – αποχή που έχουν κηρύξει οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ – ΟΛΜΕ) από ο,τιδήποτε σχετίζεται με την αξιολόγηση».

Την ίδια ώρα ο Συλλογος Διδασκόντων του 4ου Γενικού Λυκείου Χανίων με ανακοίνωσή του «καταδικάζει τον άγριο ξυλοδαρμό μαθητριών και μαθητών στα Χανιά από αστυνομικούς μετά την ειρηνική πορεία της 17ης Νοέμβρη. Ως εκπαιδευτικοί θεωρούμε πως δεν δικαιολογούνται σε καμία περίπτωση τα συγκεκριμένα γεγονότα σε μία Δημοκρατία που σέβεται τα ατομικά και τα πολιτικά δικαιώματα».

(Η φωτογραφία από την πορεία στα Χανιά είναι από τα haniotika-nea)

Διαφήμιση
Διαφήμιση