HomeΚΡΗΤΗΟΚΑΝΑ: Επιμορφώνει στελέχη της ΕΛΑΣ στην αστυνόμευση εξαρτημένων ατόμων

ΟΚΑΝΑ: Επιμορφώνει στελέχη της ΕΛΑΣ στην αστυνόμευση εξαρτημένων ατόμων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) στο πλαίσιο της πράξης ΕΣΠΑ «Ενέργειες ευαισθητοποίησης για αστυνομικούς σε θέματα εξαρτήσεων» εγκαινιάζει τον τρίτο κύκλο επιμόρφωσης στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας σε πρακτικές ήπιας αστυνόμευσης εξαρτημένων ατόμων από ψυχοτρόπες ουσίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, πρόκειται για μια σειρά εβδομαδιαίων μαθημάτων, που θα διεξαχθούν από 24 έως 29 Νοεμβρίου στις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Αττικής και Θεσσαλονίκης και στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Πάτρας, Λαμίας, Τρίπολης, Κομοτηνής, και από 8 έως 13 Δεκεμβρίου, επιπλέον σε Λάρισα, Ηράκλειο και Ιωάννινα.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να συμβάλει στην καλύτερη αντιμετώπιση του φαινομένου των ναρκωτικών στην Ελλάδα, μέσω της εκπαίδευσης αστυνομικών «πρώτης γραμμής» στην ήπια αστυνόμευση εξαρτημένων ατόμων υπό το πρίσμα της μείωσης της βλάβης και με γνώμονα την προστασία της υγείας τόσο των χρηστών όσο και των ιδίων.

Η εκπαιδευτική δομή του προγράμματος έχει σε μεγάλο βαθμό διαδραστικό χαρακτήρα και είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται τόσο στις εθνικές ανάγκες όσο και στα πρότυπα που ακολουθούν διεθνείς οργανισμοί σε θέματα εκπαίδευσης ενηλίκων και ειδικών κατηγοριών επαγγελματιών, αξιοποιώντας παράλληλα την οργάνωση και εμπειρία του στελεχιακού δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ. Εξετάζεται συνολικά το φαινόμενο των ναρκωτικών ουσιών σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο αλλά και οι ιδιαίτερες συνθήκες που αντιμετωπίζουν αστυνομικοί και χρήστες κατά την μεταξύ τους επαφή και εμπλοκή.

Έχουν εκπαιδευτεί μέχρι τώρα πάνω από 270 αστυνομικοί

Το νέο επιμορφωτικό πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια των δύο σεμιναριακών κύκλων που πραγματοποίησε ο ΟΚΑΝΑ τους προηγούμενους μήνες σε διάφορες πόλεις της χώρας όπου εκπαιδεύτηκαν περισσότεροι από 270 αστυνομικοί σε θέματα εξαρτήσεων. Το εκπαιδευτικό υλικό που έχει ήδη συγκεντρωθεί έως τώρα, θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός πρότυπου εγχειριδίου και ενός οδηγού διδασκαλίας που θα συντελέσει στην ενδυνάμωση του επαγγελματισμού της αστυνομίας όσον αφορά την ήπια αστυνόμευση και στην αποτελεσματικότερη προστασία της υγείας των χρηστών και του γενικού πληθυσμού.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό των σεμιναρίων απαρτίζεται από διακεκριμένους επιστήμονες και στελέχη του Οργανισμού, υπό την καθοδήγηση των επιστημονικά υπευθύνων του προγράμματος, Αθανάσιου Δουζένη, Αναπληρωτή Καθηγητή Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και Σοφίας Βιδάλη, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Εγκληματολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση